La ultimul rectificativ

Județul Suceava – niciun leu de la bugetul de stat

Nici Finanțele locale nu au fost mai darnice, venind doar cu o sumă insignifiantă, comparativă cu nevoile de tot felul
Aducem o veste tristă, aceea că prin rectificarea bugetului de stat din 11 septembrie, județul Suceava nu a primit niciun leu în plus comparativ cu prevederile inițiale. Afirmația aparține vicepreședintei Consiliului Județean, Stela Acatrinei, care evidențiat ieri, într-o întâlnire cu presa, că în aceeași situație se află și celelalte județe din țară.
 

Astfel, la rectifica-tivul de astăzi al bugetului județului, dezbătut în plenul deliberativului județean, repartizată va fi doar cota de 20 la sută primită de la Direcția Generală a Finanțelor Publice, adică 16,06 milioane lei. Sumă este infimă pentru nevoile de fi-nanțare a județului Suceava, care sunt apreciate la 250 milioane lei. Bugetul executivului jude-țean va fi rectificat cu circa 9 milioane lei, bani exclusiv din venituri proprii. „Acestea nu asi-gură nici măcar 10 la sută din nevoile de fonduri pe care le are Consiliul Județean cu instituțiile din subordine și activitățile pentru care asi-gurăm finanțare”, a arătat dna Acatrinei. Astfel, doar solicitările privind necesarul de fonduri pentru învățământul special, unitățile de cultu-ră, Direcția de Asistență Socială și reparațiile drumurilor se ridică la 43,5 milioane lei. „Poate, într-un viitor apropiat, Guvernul se va gândi că unitățile administrației publice locale tre-buie să funcționeze, iar executivul central să nu aibă doar un rol decorativ, ci unul efectiv. Deoarece, dacă vor fi bani, toate unitățile din județ vor putea să-și deruleze programele pe care le au pentru anul 2007”, a conchis vicepreședinta Stela Acatrinei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: