Monden

> Richard Gere a lansat o serie de critici la adresa președintelui american George W. Bush și a administrației de la Washington, chiar de pe podiumul Festivalului de Film de la San Sebastian unde celebrul actor a primit un premiu pentru întreaga carieră cinematografică.
 

Referindu-se la ultimul său film, „The Hoax” despre biografia autofabricată a lui Howard Hughes, Richard Gere a făcut o legătură între minciunile nevinovate „care nu împovărează conștiința oamenilor” și „marile minciuni” care pot influența cursul istoriei, așa cum au fost motivele invocate de președintele Bush pentru invadarea Irakului. De asemenea, cu o-cazia conferinței de presă organizate după primirea pre-miului, Gere a lansat un apel și la adresa autorităților chi-neze cerându-le să permită, cu ocazia Olimpiadei de anul vii-tor de la Beijing, o mai mare deschidere a societății chineze. > Tom Cruise, alături de echipa de filmare a noii sale pelicule, „Valkyrie”, au ținut un moment de reculegere pentru eroii antinaziști germani înainte de a începe să filmeze în locația în care aceștia au fost executați. Tom Cruise joacă rolul colonelului Claus Graf Schenk von Stauffenberg, ofițerul aristocrat care a făcut parte din grupul de complotiști autori ai tentativei eșuate de asasinat împo-triva lui Adolf Hitler în iulie 1944. Autoritățile germane au interzis inițial filmarea la Bendlerblock – fost complex de clădiri ce a aparținut Ministerului Apărării, transformat ulterior într-un loc de comemorare al membrilor rezistenței antinaziste – consi-derând că prezența echipelor de filmare ar aduce o impietate acestui loc. „Înainte să în-cepem să filmăm, scenaristul Christopher McQuarrie, regizorul Bryan Singer și Tom Cruise ne-au cerut să păstrăm un moment de reculegere în semn de respect pentru eroii ce au fost executați acolo”, a declarat unul dintre actorii germani. „A fost un moment emoționant pentru toți”, a mai adăugat el. > Actrița americană Jodie Foster a fost fotografiată de paparazzi italieni într-o ipostază mai puțin flatantă decât cea cu care și-a obișnuit fanii pe covorul roșu, purtând o pereche de ochelari mari și o proteză auditivă în urechea stângă. Fotografiile au fost realizate la sfârșitul săptămânii trecute, în timp ce actrița, în vârstă de 44 de ani, se plim-ba cu o prietenă pe străzile Romei. Foster purta o pereche imensă de ochelari care îi accentuau ridurile adânci, iar în urechea stângă avea o proteză auditivă de culoarea pielii. Imaginile publicate de paparazzi italieni contras-tează izbitor cu cele realizate actriței, două zile mai târziu, la premiera celui mai recent film al său, „Curaj nebănuit”. De data aceasta, Foster a a-rătat strălucitoare, fără oche-lari și îmbrăcată cu o rochie elegantă din satin negru. (Gru-paj realizat de Mirela B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: