Energia electrică – singura care nu are motive să se scumpească

Președintele Agenției Nucleare Române, liberalul Valică Gorea, a dat ieri asigurări că prețul energiei electrice nu va crește în perioada următoare, așa cum se specula în presa centrală în ultima vreme, și asta deoarece pe 3 octombrie va intra în funcțiune Centrala Nucleară Cernavodă II, care va „băga” în sistem peste 680 de MW/oră.
 

„Energia electrică nu are nici un motiv să se scumpească în 2007, datorită surplusului de megawați pe care îl vom da în sistemul național de electricitate, prin punerea în funcțiune a centralei”, a spus dl Gorea. Domnia sa a mai informat și asupra faptului că probele la noua centrală au fost realizate cu succes și că se așteaptă ca pe 3 octombrie să poată spune că centrala este un succes. „Prin noul surplus de energie, MIX-ul național (media prețurilor la energie electrică din sistem – n.r.) nu va crește sub nici o formă”, a mai spus dl Gorea. Președintele ANR a ținut să remarce că, în condițiile actuale, strategia energetică aprobată de Guvernul României „are o componentă nucleară consistentă”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: