Cristina Casandra – bronz la Grand Prix-ul de la Stuttgart

Cristina Casandra a confirmat că anul 2007 este al ei. Pe parcursul acestui sezon atleta suceveană a realizat cele mai bune performanțe ale atletismului din România. Ultima ispravă a Cristinei o reprezintă bronzul obținut în finala mondială a Grand Prix-ului de la Stuttgart. În proba preferată a sucevencei, cea de 3000 m obstacole, Cristina Casandra a terminat cursa în 9 minute, 36 de secunde și 38 de sutimi, după kenyanca Eunice Jepkorir, locul întâi cu 9 minute, 35 secunde și 3 sutimi, și irlandeza Roisin McGettigan, locul doi cu 9 minute, 35 de secunde și 86 de sutimi. Atleta de la CSM Suceava, antrenată de soțul său, mărșăluitorul Silviu Casandra, și-a îmbunătățit performanța din 2005 din cadrul acestei competiții.
 

Cristina Casandra, demnă urmașă a Violetei Beclea și a lui Gabi Szabo Cristina Casandra este a treia sportivă româncă, după Violeta Szekely Beclea (tot suceveană) și Gabi Szabo, care obține un rezultat în Top 3 la Finala Mondială de Grand Prix a IAAF. Ieri, în jurul orei 14, abia coborâtă din avion, campioana Sucevei ne-a declarat în exclusivitate: „Mă bucur nespus pentru acest rezultat. Nu pot să spun că a fost o cursă tare. Deși a participat însăși campioana en titre Ecaterina Vulkova și o australiancă deosebit de șireată, Danna Mc Ferlaine, care au condus cursa, am reușit, la un moment dat, să le depășesc prin exterior. Am dus cursa o bucată de timp, dar a fost câștigată de o keniană”. Cristina, care va reprezenta România la Olimpiada de la Beijing de la anul, a susținut în 2007, până acum 11 curse de 3000 de m obstacole în țară și străinătate, cu rezultate remarcabile: locul 6 la Mondiale, locul III la Finala despre care am vorbit, medalia de aur la Cupa Europei, precum și la Naționalele de atletism ale României. Ultimul concurs din acest sezon al Cristinei are loc pe 29 sep-tembrie, la New Castle, în Anglia, când atleta ia startul la o alergare de 3000 m pe șosea.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: