Evaluarea stării de sănătate

Peste 220.000 de analize la laboratoare

Casa de Asigurări de Sănătate Suceava a plătit ieri medicilor de familie din județ și furnizorilor de analize medicale banii pentru serviciile oferite în cadrul Programului național de evaluare a stării de sănătate, urmând ca până la sfârșitul acestei luni să plătească și pentru serviciile lunii august. Potrivit unui comunicat CAS, pe baza raportărilor făcute de medicii de familie și de laboratoarele de investigații, către primii s-au plătit 206.000 lei, iar laboratoarelor 174.593 lei. Pentru luna august, medicii de familie trebuie să primească circa 470.000 lei, iar laboratoarele 1.182.449.
 

Președintele director general al CAS Suceava, dr. Cristina Iordăchel, precizează sucevenilor care n-au primit până acum încă talonul securizat în luna în care s-au născut să sesizeze CAS și să depună acolo o copie după actul de identitate. Aceeași procedură va fi și în cazul în care în talon apar date greșite sau beneficiarul l-a pierdut. În cadrul programului menționat, în iulie și august au be-neficiat de servicii medicale din partea medicilor de familie 43.997 persoane din județ, iar 38.670 – de analize medicale. În total, în iulie și august s-au efectuat peste 220.000 de investigații paraclinice. Conform datelor statistice existente la CAS, în județ sunt 65.036 persoane născute în iulie și 62.717 în august.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: