Tânăr fără experiență caut job bine plătit

În opinia tinerilor, locul de muncă perfect este cel mai bine recompensat financiar > Mulți dintre aceștia preferă să stea acasă și să aștepte ocazia cea mare
Tinerii suceveni nu se înghesuie la muncă, preferând să aștepte lozul cel mare. Potrivit ultimei oferte de slujbe vacante a Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă, comunicată de angajatori, tinerii absolvenți de învățământ superior care se adresează instituției pot ocupa un loc de muncă în specialitățile de consilier în economie (1 loc); inginerie mecanică (1 loc), construcții civile (4 locuri), silvic (1 loc); învățământ (1 loc); asistență socială (1 loc); grafică web (1 loc). Absolvenții de studii medii și școli profesionale sunt solicitați de angajatori în meseriile de operator calculator (1 loc), instalator (3 locuri), agent comercial (3 locuri), contabil (4 locuri), barman (5 locuri), bucătar(6 locuri), lăcătuș mecanic(1 loc), sudor(1 loc), tâm-plar universal (5 locuri), secretar (1 loc), recepționer (2 locuri), zidar (3 locuri), electrician (1 loc) și asistent medical (1 loc).
 

Constantin Șuvăr, director executiv al AJOFM, relevă că, în conformitate cu experiența consilierilor de la serviciul de informare și consiliere profesională, în opinia tinerilor locul de muncă perfect este cel mai bine plătit. Domnia sa arată că, tot mai mulți angajatori, confruntați cu actuala criză de forță de muncă, abordează recrutarea tinerilor într-o manieră nouă, dând mai multă atenție abilităților și potențialului de dezvoltare a tinerilor angajați, precum și îmbunătățirii performanțelor la locul de muncă, fapt ce implică și o creștere a mediei de sa-larizare pentru această categorie de angajați. Astfel, media salarizării tinerilor se situează în intervalul dintre salariul minim brut și salariul mediu pe economie, în funcție de studii și calificări. Dl Șuvăr menționează că, spre exemplu, printre cele mai puternice motivații care îi determină pe studenți să se angajeze se referă la situația financiară, precum și la conștientizarea necesității de a acumula experiență profesională. În acest sens, stimulentele oferite angajatorilor pentru încadrarea pe perioada vacanțelor a stu-denților și elevilor răspund atât necesităților de forță de muncă ale pieței, cât și nevoilor personale ale acestora. Până în prezent, prin această măsură activă de ocupare au fost angajați 21 elevi și 8 studenți. „Începutul carierei este una dintre alegerile dificile din viața unui tânăr, testul său de maturitate, nefiind puține cazuri când calificările inițiale au fost abandonate după un timp de practicare a meseriei, în urma conștientizării faptului că aspirațiile și abilitățile personale se îndreptau către alte specializări, din cauză de neadaptare la cerințele angajatorilor. Este motivul pentru care sugerăm tinerilor ca atunci când se hotărăsc să caute un loc de muncă, să înceapă cu o analiză atentă a însuși-rilor, cunoștințelor și priorităților personale. Depășind cu succes această etapă, meseria aleasă le va oferi satisfacție profesională, recunoașterea valorii și aportului, acestea atrăgând și salarizări pe măsură. Cea mai greșită atitudine este cea pasivă, de amânare nejustificată a momentului angajării, conducând adesea spre deprinderi greșite și di-ficultăți de adaptare la cerințele pieței muncii. În acest context, fără a considera lipsa de experiență un criteriu de salarizare, apreciem ca fiind justificat un compromis în ceea ce privește acceptarea condițiilor angajatorilor, mai ales în perioada de adaptare și dobândire a abilităților necesare la locul de muncă”, a declarat Constantin Șuvăr, director executiv al AJOFM.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: