Câmpulung

Debut de an școlar – pentru unii militar, pentru alții centenar

La Câmpulung Moldovenesc noul an școlar a debutat cu emoții pentru școlarii mici și cu multă veselie pentru liceenii care nu s-au mai văzut de o vară. La Colegiul Național „Dragoș Vodă” momentul a fost unul special, pe care puțini au ocazia să îl trăiască într-o viață întreagă, chiar dacă mare parte din elevi nu știau de fapt mare lucru despre evenimentul ce are loc în această toamnă în viața școlii lor: liceul împlinește o sută de ani.
 

Deși e „străbunic”, bătrânul „Dragoș Vodă” și-a întâmpinat elevii cu o față tinerească, miros de var proaspăt și flori pe la ferestrele de termopan. „Drept să spun, nu credeam că școala e așa de veche. Nu simt nimic acum dacă am aflat că împlinește un secol, dar probabil că asta va fi important cândva printre amintirile mele”, ne-a spus una dintre elevele din primul an. O inaugurare de an școlar deosebită, care a constat din cere-monial militar și religios, a avut loc, ca în fiecare an, și la Colegiul Militar Liceal „Ștefan cel Mare” din municipiu. Foarte sobri și eleganți prin comparație cu mai zvăpăiații lor colegi de la liceele civile, liceenii cu caschetă erau și ei emoționați, chiar dacă nu au lăsat să se vadă. Până și primarul câmpulungean, prezent la ceremonie, s-a contaminat cu sentimentele lor. „Am resimțit alături de ei emoțiile de început de an, ca și când aș fi mers eu din nou la școală. Le doresc din suflet tuturor profesorilor și elevilor rezultate bune în noul an și mult succes, pentru că știu că avem și profesori și elevi de calitate, care vor munci mult și cu seriozitate în acest an”, ne-a declarat primarul Gabriel Constantin Șerban. Alături de elevii militari au ținut să fie în prima zi de școală general maior dr. Ioan Ciupei, comandantul Corpului 4 Armată Teritorial „Mareșal Constantin Prezan” Cluj-Napoca, absolvent al colegiului din promoția 1971, subcomisar Adrian Chițescu, adjunctul comandantului poliției municipiului, col.(r.) Ion Oltei, fost comandant al colegiului, colonel Dumitru Pârlog, comandantul Centrului Zonal de Selecție și Orientare Câmpulung Moldovenesc, de asemenea absolvent al colegiului din promoția 1978, un sobor de preoți, părinți ai elevilor, absolvenți din promoțiile anterioare, personalul colegiului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: