Din martie și până acum 21 din 37 de primării nu au făcut nimic cu banii dați de Guvern pentru școli

Unii dintre edilii-șefi au invocat procedura greoaie, însă subprefectul Băișanu spune că respectivii nu au nicio scuză în acest sens
Din totalul de 47,53 milioane lei, cu destinația investiții și reparații unități școlare, pe care județul Suceava le-a primit anul acesta, în urma a patru hotărâri a executivului central, s-a cheltuit doar 37 la sută. Afirmația aparține subprefectului Ștefan Alexandru Băișanu, care a declarat, într-o conferință de presă, că din 37 de primării beneficiare, doar 8 au terminat lucrările, iar alte 8 se află cu acestea la jumătatea drumului.
 

În acest timp, 21 dintre executivele locale nu au făcut absolut nimic în acest sens, neorganizând nici măcar licitațiile de rigoare. Dl Băișanu a reliefat că unii dintre edilii-șefi au invocat procedura greoaie, menționând însă că respectivii nu au nicio scuză în acest sens. Printre fruntașe se numără administrațiile din Broșteni, Iacobeni, Marginea, Rădăuți, Fălticeni și Cacica, iar printre codașe cele din Pă-trăuți, Câmpulung Moldovenesc, Brodina, Milișăuți și Vatra Dornei. Doar la HG nr. 300 din martie 2007, la care județul Suceava are 24,38 milioane lei, utilizate au fost doar circa 6 milioane lei, „ceea ce însemnă că marea majoritate a primarilor beneficiari nu și-au făcut treaba”. În ceea ce privește hotărârea executivului bucureștean din mai, în județ au ajuns 9,56 milioane lei, către primării a fost îndreptată suma de 1,9 milioane lei, iar folosite au fost doar 660 mii lei, un procent extrem de scăzut. Sub-prefectul spune că nu pot fi emise „pretenții” în cazul disponibilizărilor de sume guvernamentale prin hotărârile din iunie și august, „banii venind destul de târziu”. „Avertizez pe toți primarii care nu au dus la bun sfârșit construirea și repararea școlilor pentru care au primit bani, că nu se pot juca la infinit nici cu părinții, nici cu copiii, și că este necesar ca, de urgență, să treacă la alocarea sumelor, terminarea licitațiilor și finalizarea lucrărilor în școli și grădinițe”, a afirmat Ștefan Alexandru Băișanu. Domnia sa a atenționat că, în caz contrar, există posibilitatea ca Guvernul să retragă respectivele fonduri și să le redistribuie altor localități, „în care există primari cu adevărat gospodari”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: