Campanie pentru salvarea unei școli

Viceprimarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Ovidiu Tudorici și părinții copiilor de la Școala cu clasele I-VIII „Theodor Darie” din municipiu s-au întâlnit luni după-amiază pentru a discuta ce pot face împreună spre a împiedica desființarea în viitor a acestei școli. Deși deocamdată nu a fost comunicată oficial o intenție de desființare a școlii, părinții stau cu frica în spate pe baza unui zvon ce circulă de un an, potrivit căruia, din cauza numărului mic de copii înscriși, școala ar putea fi desființată.
 

Zvonul a avut și o confirmare parțială, pentru că în anul trecut o clasă a III-a a fost desființată întrucât a rămas doar cu 9 copii, iar numărul minim admisibil era de 10. De teamă că pentru școală acesta a fost începutul sfârșitului, mulți dintre părinți au preferat să își transfere din timp copiii la alte școli sau să îi înscrie în clasa întâi direct la școlile din centrul municipiului, chiar dacă astfel micuții trebuie să parcurgă kilometri până la școli ori să învețe în două schimburi și să ajungă cu noaptea în brațe acasă. Fenomenul nu a făcut decât rău școlii din Sâhla, care a devenit amenințată cu închiderea tocmai din cauza panicii părinților. Instituția de învățământ în cauză, cunoscută localnicilor mai mult sub numele de „școala din Sâhla”, funcționează de aproape un secol. La început copiii au învățat într-o căsuță țărănească și abia apoi au fost dobândite, pe rând, două corpuri de clădire special pentru școală. Chiar și mulți dintre părinții copiilor au învățat în același loc. Acum copiii învață în cel mai nou corp de clădire și, deși nu a fost rezolvată nici până acum problema apei și a grupului sanitar și niciodată nu au prisosit banii, școala este foarte curată, proaspăt zugrăvită și gata să primească așa cum se cuvine elevii. Viceprimarul și părinții au convenit ca împreună să înceapă o campanie din ușă în ușă, pentru a convinge părinții să dea copiii la această școală, ceea ce ar elimina pericolul potențial al desființării școlii. „Școala de aici are profesori la fel de buni ca altele, are mai mult loc, copiii nu ar trebui să învețe în schimburi și nici să meargă așa departe de casă. Consider că e important să înțeleagă părinții că au numai avantaje dacă micuții lor merg la această școală. Ceea ce s-a întâmplat prin desființarea unei clase și tot acest zvon a fost doar din vina fostei conduceri a școlii. Acum s-au schimbat lucrurile și cred că împreună putem elimina definitiv această teamă a părinților și această perspectivă nedorită pentru școală”, ne-a declarat viceprimarul câmpulungean.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: