Criminalul bețiv din Suha își așteaptă pedeapsa

Procurorii îl acuză de uciderea prin strangulare, cu mâinile goale, a unui prieten de pahar
Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava l-a trimis în judecată pe inculpatul Ion Buga, de 60 de ani, domiciliat în comuna Mălini, sat Suha, pentru săvârșirea infracțiunii de omor. În noaptea de 19/20.01.2007, aflându-se în gospodăria sa, a exercitat, cu intenție, acte de violență asupra victimei Botescu Grigore, care au condus la decesul acestuia.
 

Inculpatul era prieten cu victima, ei cunoscându-se de mai mulți ani, și lucrau îm-preună, ocazional, la diverse persoane de pe raza comunei Mălini. Banii obținuți în acest mod erau cheltuiți uzual pe băutură. Rachiul era consu-mat, de regulă, în gospodăria inculpatului. Pe fondul consumului de alcool, în data de 19.01.2007, între cei doi a avut loc un conflict, inculpatul solicitând victimei să plece de la domi-ciliul său; acesta l-a refuzat. I-a cerut, în schimb, prietenului de pahar să-l lase să doarmă acolo. Cu mintea întunecată de băutură, câteva ore mai târ-ziu, în cursul nopții, I. B. și-a strâns de gât „oaspetele”, omorându-l. În dimineața zilei de 20.01. 2007, realizând ce s-a întâm-plat, inculpatul Buga Ion a încer-cat să ascundă urmele faptei sale. A scos cadavrul victimei din casă, l-a târât pe uliță, unde l-a abandonat. „Inculpatul nu este cunoscut cu antecedente penale, spune procuror Luminița Hurjui, purtătorul de cuvânt al PTSv, pe parcursul cercetărilor având o atitudine oscilantă cu privire la recunoașterea faptei comise”. Pentru infracțiunea de omor, el riscă o pedeapsă cu închisoarea între 10 și 20 de ani și interzicerea unor drepturi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: