Bilanțul ASP în 6 zile de caniculă

3 decese, 37 căderi pe stradă și aproape 200 prezentări la Urgențe și Ambulanță

Din cauza temperaturilor extrem de ridicate, în județul Suceava 3 persoane au decedat, iar 38 au leșinat pe stradă, în perioada 16-22 iulie, informează conducerea ASP Suceava. În același interval de timp, s-au înregistrat 90 de prezentări la camerele de gardă și la serviciile de urgență din spitalele județului, precum și 108 solicitări la serviciile de ambulanță, pentru afecțiuni cauzate de căldură.
 

Primul deces cauzat de caniculă a fost al unei persoane de 74 de ani din municipiul Suceava, pe 17 iulie, celelalte două survenind pe 21 iulie. Este vorba de un cetățean din comuna Marginea, în vârstă de 60 de ani, care a murit la domiciliu, și de unul de loc din Solca, de 61 de ani, care a decedat în Rădăuți. Pentru a veni în ajutorul populației în această perioadă, ASP a instituit 15 puncte de prim–ajutor, care vor funcționa până pe 27 iulie. În municipiul Suceava sunt 5 astfel de puncte, amplasate în holul Casei de Cultură, în Piața Mare, în Piața Agroalimentară Burdujeni, Bazar și Metro. În municipiul Rădăuți funcționează un punct sanitar la par-terul Bibliotecii Centrale, un altul la Câmpulung, în holul Casei de Cultură, câte două în Fălticeni, la Gară și în Piața Nada Florilor, Siret – la Spitalul Orășenesc și la cel de Psi-hiatrie Cronici și Gura Humorului – la Primărie și la Muzeul Obiceiurilor Populare. Încă două puncte de prim–ajutor funcționează la cabinetul școlii din Solca și la Vatra Dornei, în incinta Muzeului de Etnografie și Folclor. „ASP Suceava și Centrele Teritoriale de Sănătate Publi-că au controlat și controlează zilnic, chiar de două ori pe zi, modul de desfășurare a acti-vității celor 15 puncte de prim ajutor. În spitale și în Serviciul Județean de Ambulanță au existat și există stocuri sufi-ciente de medicamente și materiale sanitare. Serviciului Județean de Ambulanță Sucea-va are în dotare 59 ambulanțe funcționale, din care numai două sunt dotate cu aer con-diționat, iar personalul este deocamdată suficient”, preci-zează un comunicat al ASP. Potrivit directorului executiv al ASP, dr. Odette Nicolae, din fondurile ministerului de resort s-au achiziționat 27 aparate de aer condiționat, cu care au fost dotate spitalele. Dintre acestea, 12 au ajuns la Spitalul Județean Suceava, 5–la Spitalul Municipal Rădăuți, 4–la spitalul fălticenean, câte două la spitalele din Câmpu-lung, Vatra Dornei și Spitalul Orășenesc Siret. De aseme-nea, deocamdată s-au instalat în laboratoarele ASP 9 astfel de aparate, urmând să mai vi-nă 18, pentru asigurarea unui climat corespunzător.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: