S-au pus la punct ultimele detalii ale Campionatului Ligii a IV-a

Sâmbătă, 21 iulie, la sediul Asociației Județene de Fotbal Suceava, a avut loc o ședință cu delegații echipelor din Liga a IV-a. În prezidiu au fost prezenți președintele AJF, Aurel Daicu, vicepreședintele Constantin Gheghe, secretarul Bogdan Agafiței, trezorierul Anton Buruiană și Dumitru Prichici, reprezentantul echipelor din acest eșalon. De la această întrunire au lipsit doi delegați de la Putna și de la Vivipet Bădeuți.
 

Ședința a fost deschisă de președintele Aurel Daicu, care a făcut o analiză a ediției trecute de campionat, în care a pus accent pe starea terenurilor și problemele de ordin disciplinar. S-a discutat cu toți delegații noul regulament disciplinar al ediției de campionat 2007-2008, în care amenzile aplicate pentru cazurile de violență vor fi mai mari. De asemenea, s-a confirmat faptul că echipele din Volovăț, respectiv Păltinoasa, deși au promovat în urma play-off-ului Ligii a V-a, vor evolua tot în Campionatul Onoare și în noul sezon, datorită faptului că nu au reușit să-și aducă bazele sportive la cerințele impuse de Liga a IV-a. Astfel, în Campionatul care va debuta pe 12 august (începutul s-a amânat cu o săptămână la cererea delegaților), Liga a IV-a va avea 16 echipe la start, campioana urmând a fi desemnată după disputarea sezonului regulat (30 de etape) fără a se mai juca un play-off. Obligatoriu un junior pe teren Una dintre noutățile importante care vizează sezonul viitor constă în faptul că fiecare echipă va trebui să aibă în teren, pe toată durata celor 90 de minute, un junior – născut în 1989 sau mai tânăr, în cazul substituirii, acesta putând fi înlocuit doar cu un alt junior. De asemena, toți juniorii trecuți pe foaia de arbitraj va trebui să aibă asupra lor, pe lângă legitimație, și buletinul de identitate în original. În ceea ce privește delegările de arbitri, s-a hotărât ca acestea să fie făcute doar de Comisia de delegări a CJA, urmând ca observatorii de meciuri să fie numiți de președintele Daicu, pentru a se evita astfel „cuplajele” arbitri-observator. Primele cinci etape se joacă de la ora 16, respectiv 18 Primele cinci etape ale Campionatului se vor disputa după-amiaza, de la ora 16–juniorii, iar de la ora 18–seniorii, începând cu etapa a VI-a, duminică, 16 septembrie 2007, partidele se vor derula de la ora 15, juniorii și 17, seniorii, pentru ca din luna octombrie (etapa a IX-a) să se revină la orele normale de disputa-re, 11 – juniorii și 13 – seniorii. În cazul în care echipele se înțeleg între ele, data și ora de disputare a meciului poate fi modificată. În funcție de starea vremii și a terenurilor, ca și în ediția tre-cută de campionat și în această toamnă s-ar putea juca încă două etape din retur. Astfel, după ultima etapă a turului, timp de cinci zile va avea loc o perioadă de minimercato, urmând ca apoi să se joace primele două etape ale returului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: