Salut voios…

Paul Herghe… din Suceava învață la Viena. Frate’su mai mare, Nuțu, care a terminat Fizica la Măgurele, ca Horică Patapievici, e, așijderea, în Germania. Minți-brici, numa’ bune de pus de nemți la…rană. Și la treabă. Treabă pe nemțește, desigur. Numa’ că… Și pe unu și pă ăllaltu, părinții s-au cam…șucărit! Pen’că, și unul & celălaltu, au venit pe-acasă frumușel… a-bă-tuți ! Și au bătut, simbolic, cu pumnișorul în masă: Ne-am cam săturat de nemți! Nu e de noi! Cum ar veni, hai odată s-o lăsăm mai moale cu cea jinduită străinătate și să ne vedem de treabă pe la casa cui ne are. Paul & Nuțu, doi fârtați de ispravă, vectori reprezentativi pentru junimea cea dășteaptă a țării, îmi par, iată, prin opțiunea lor… haioasă, voioși pionieri, deschizători de trend.
 

Dumitru Brădățan

Plimbarea și pribegia creierelor de top prin planetă e un exercițiu bun, util, da’ fixarea lor trebuie săvârșită într-un areal confortabil, unde ființa (și aspirația tânără) să se simtă…ca la mama acasă! O fi el purcoi de parale, da’ cu sufletul ce facem !? Adicătelea, găinile merg ele de scocioră prin vecini, da’ tot acasă vin de se cocoață, sara, pe stinghie. În ce mă privește, îmbrățișez felul aces-ta de privire, extrem de lucid și atractiv. Și mi ți-s convins că-n câțiva(puțini) anișori, isprava fârtaților din Suceava se va converti în brand. De slavă și de țară. Morala?! De căutat în vorba aia a lu’ Nică a Petrei: decât codaș la oraș mai bine-n satul tău fruntaș. Iar cine pu-ne mâna pe carte, de… erecție are parte! Și cine iubește, se știe, gelozește…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: