Sancționat pentru dezinformare

Puncte anticaniculă fantomă

Primăria Suceava fusese informată de către un funcționar și a anunțat că au fost organizate patru astfel de locații însă, efectiv, funcționa doar unul dintre ele > Este vorba despre cel de pe holul Casei Culturii, unde o asistentă medicală oferea afectaților doar apă de la robinet
 

Conducerea Primăriei a sancționat cu avertisment pe șeful Serviciului pentru situații de urgență, Mihai Cuseac, „care nu și-a făcut treaba și nu a informat corect” asupra înființării și organizării punctelor de prim–ajutor pentru afectații de caniculă din municipiul Suceava. Viceprimarul Angela Zarojanu a anunțat, miercuri, stabilirea a patru astfel de locații, însă funcționa doar unul dintre ele. Acesta este amplasat pe holul Casei Culturii, o asistentă medicală oferind, celor în suferință și care știau despre existența lui, doar apă de la robinet din două sticle de plastic. „Pentru ca asemenea probleme să nu mai apară, am întărit echipa executivului cu personal de la Direcția Domeniului Public și Corpul de Control, care are o mobilitate mai mare în teren și poate verifica respec-tarea dispozițiilor date”, a precizat viceprimarul Angela Zarojanu, precizând că Primă-ria a fost cea care s-a preocupat de luarea măsurilor anti-caniculă, cu toate că inițiativa trebuia să vină din partea Autorității de Sănătate Publică. De ieri, în reședința de județ există 5 puncte de asistență medicală de urgență pentru victimele căldurii excesive. Respectivele puncte sunt deservite de către o asistentă medicală fiecare, fiind găzduite de Metro, Casa Culturii, precum și de sediile Direcției Administrației Piețelor din piețele agroalimentare Burdujeni, „George Enescu” și „Centrală”. Programul de funcționare este între orele 10.00 și 17.00, Primăria asigurând apă minerală, pahare din plastic și șervețele.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: