“Suceava: Utilități și mediu…”

Este nevoie de o soluție fiscală

Consiliul Județean Suceava va solicita Ministerului Economiei și Finanțelor să emită o soluție fiscală care să clarifice procedurile de decontare legală a TVA pentru proiectul „Suceava-Utilități și mediu la standarde europene”, se arată într-un comunicat al instituției.
 

Președintele CJ Suceava, dl Gavril Mîrza, și prefectul de Suceava, dl Orest Onofrei, au evaluat, joi, împreună cu directorul DGFP Suceava, dl Petrică Ropotă, situația creată de blocarea conturilor bancare și instituirea sechestrului asigurator asupra activelor Bucovina Ecotermgaz SA Suceava, societate constituită de Consiliul Județean Suceava pentru implementarea proiectului „Suceava-Utilități și mediu la standarde europene”. Potrivit CJ Suceava acesta este cel mai mare proiect al unei administrații publice județene din România, în valoare de 86,3 milioane euro, garantat de Guvernul României, care se adresează la circa 450.000 de locuitori din județ, prin intro-ducerea gazului metan în 63 de localități și reabilitarea sistemului de producere, transport și distribuție a agentului termic în principalele localități urbane. Reprezentanții administrației județene sucevene consideră că situația actuală a fost determinată, în cea mai mare parte, de faptul că proiectul CJ Suceava este unicat în România, instituțiile statului din domeniul financiar nereușind în ultimii doi ani să clarifice, în termenele prevăzute de lege, decontările de TVA, pe care Bucovina Ecotermgaz SA Suceava le-a solicitat în urma activității desfășurate. În urma discuțiilor, prefectul de Suceava și preșe-dintele CJ Suceava au stabilit, de comun acord, să solicite în primul rând Direcției Generale a Finanțelor Publice a județului Suceava ridicarea sechestrului asigurator asupra activelor Bucovina Ecotermgaz SA Suceava, precum și deblocarea conturilor bancare. Totodată, autoritățile sucevene vor solicita Ministerul Economiei și Finanțelor să emită o soluție fiscală, care să clarifice procedurile de decon-tare legală a TVA pentru acest proiect. „În ceea ce privește Consiliul Județean, am făcut toate demersurile necesare pentru a putea derula în continuare proiectul de 86,3 milioane euro, așteptând în același timp o implicare reală a Guvernului, prin Ministerul Economiei și Finanțelor, deoarece garanțiile au fost acordate de statul român”, se precizează în comunicat. Președintele CJ Suceava, dl Gavril Mîrza, acuzase, în urmă cu o săptămână, DGFP Suceava că a stopat cel mai mare proiect public, „Suceava-Utilități și mediu la standarde europene”, după ce a blocat conturile societății care administrează întregul program, Ecotermgaz Bucovina, și că refuză să restituie TVA firmei Ecotermgaz în sumă totală de aproape 300 de miliarde de lei vechi și chiar a stabilit penalități de întârziere de 11,5 miliarde de lei vechi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: