Afacere bună pe seama întăririi leului

Termica Suceava își va constitui stocurile de cărbune la un preț negociat foarte avantajos
Zilele acestea, la Termica a avut loc o ultima rundă de negocieri pe marginea consti-tuirii stocului de cărbuni pen-tru sezonul rece 2007-2008.
 

Împuternicit pentru a negocia a fost directorul Constantin Plăcintă, președintele Consi-liului de Administrație al so-cietății, iar, potrivit vicepri-marului Angela Zarojanu, tra-tativele s-au încheiat cu suc-ces. Adjunctul șefului execu-tivului municipal a declarat ieri, într-o conferință de pre-să, că, în urma acestora, prețul de achiziție a scăzut cu 0,205 dolari pe tonă, o diminuare semnificativă raportat la can-titatea totală contractată de 210.000 de tone. „Este o economie semnificativă, dar mai important este că dolarul a scăzut în fața leului și că, în monedă națională, prețul de achiziție este unul foarte bun”, a evidențiat viceprimarul. Ofertanții au fost firmele elvețiană Otix AG pentru cantitatea de 60.000 de tone, Global Internațional 2000 București, cu 120.000 de tone și Petrom Entreprises București, cu 30.000 de tone. Pre-țul de achiziție este de 94,75 dolari pe tonă, iar dna Zaroja-nu a asigurat că „populația poa-te să stea liniștită, pentru că va avea căldură la iarnă”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: