15 la sută din suceveni și-au schimbat patronul în prima jumătate a anului

Sectorul privat din județul Suceava figurează în evidențele Inspectoratului Teritorial de Muncă cu un număr de 124.019 de contracte de muncă active, dintre care 2558 au fost încheiate în iunie.
 

În aceeași lună au încetat 2104 contracte individuale de muncă. În opinia șefului ITM, Mihai Airinei, aceste cifre relevă o mare mobilitate a forței de muncă din județ. Domnia sa spune că, în primul semestru al acestui an, 15 la sută dintre angajații suceveni și-au schimbat patronul. „Acest lucru indică o modificare în structura forței de muncă, precum și o restructurare a activității economice a județului”, relevă inspectorul-șef, adăugând că, în general, se migrează înspre agenți economici cu putere economică mare, precum show room-uri sau supemarket-uri. Pe acest fond, micile societăți cu activitate de comerț trag obloanele sau își restrâng activitatea. Alături de comerț, un sector caracterizat de mobilitate mare este cel al construcțiilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: