Vicepreședintele Stela Acatrinei critică recentul rectificativ de buget al Cabinetului Tăriceanu

Banii se vor da doar pe proiecte, vicepreședintele Consiliului Județean considerând că recomandabilă este echilibrarea bugetară, de care ar beneficia toate localitățile județului
 

Județul Suceava nu a primit niciun ban la rectificativul de buget de săptămâna trecută. Potrivit vicepreședintelui Consiliului Județean Stela Acatrinei, la nivel național au fost alocate 3550 miliarde lei vechi pentru refacerea spitalelor, achiziționarea de echipamente și finanțarea cheltuielilor de reparații din domeniul sanitar; 6000 de miliarde de lei vechi pentru refacerea infrastructurii drumurilor județene și 2000 de miliarde de lei vechi pentru finanțarea programului de dezvoltare a infrastructurii rurale și bazelor sportive din spațiul rural. „Toate aceste sume urmează a fi disponibilizate pe județe în mod direct, prin hotărâre de gu-vern, și doar în funcție de proiectele depuse din teritoriu la centru”, a declarat adjunctul șefului administrație județene. Dna Acatrinei critică acest mod de alocare a sumelor, precizând că unele localități vor primi bani, în timp ce altele vor rămâne deoparte. „Cea mai reală alocare bugetară este cea care se face prin mijloace de e-chilibrare, pentru că de aceasta beneficiază toate localitățile din județ”, a explicat vicepreședintele Consiliului Județean. Dna Acatrinei a subliniat că județul Suceava are o serie întreagă de activități neacoperite financiar încă din faza de fundamentare a bugetului și că își pune speranța în rectificarea din august. „Guvernul nu a ținut seama de creșterile salariale aprobate chiar de către membrii acestuia, de actele normative ce reglementează sporurile speciale, de restructurarea prin program guvernamental a asistenței sociale, reducerea normei didactice în învățământ, precum și de programele de la toate capitolele bugetare, care reclamă fonduri pentru plata studiilor de fezabilitate și proiectelor etc.”, a încheiat Stela Acatrinei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: