Școala de vară de la Universitatea Suceava – Participanți din Ucraina, R. Moldova, Spania și Franța

Studenți și cadre didactice de la universități din Ucraina, Republica Moldova, Spania, Franța și Suceava, precum și profesori de la școlile din Poiana Stampei, Dorna Arini, Panaci, Șaru Dornei și Ulma vor participa la cea de-a VI-a ediție a Școlii de vară organizată de Departamentul de Relații Internaționale și Programe Comunitare și Facultatea de Științe ale Educației de la Universitatea „Ștefan Cel Mare” Suceava.
 

Va participa și o delegație de la Arhivele și Muzeul Literaturii din Bruxelles. Manifestarea va avea loc în perioada 9-19 iulie și este organizată în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Suceava. Coordonatorii Școlii de vară sunt rectorul Universității, prof. univ. dr. ing. Adrian Graur, și prorectorul de relații internaționale, prof. univ. dr. Sanda Maria Ardeleanu. Deschiderea oficială va avea loc pe 10 iulie, la ora 9, în sala 54 a Universității, fiind urmată de un atelier de „inter-cunoaștere”, desfășurat între orele 11 și 12. Școala de vară va cuprinde prelegeri, seminarii, dezbateri și ateliere de lucru și va fi structurată pe modulele „Literaturi europene francofone”, care va avea 15 participanți, și „Tendințe actuale în științele educației – Educație emoțională”. Acesta din urmă se adresează celor 25 de profesori din învățământul preuniversitar, care își desfășoară activitatea în zone izolate din Bucovina. Ediția a VI-a a Școlii de vară are ca obiective, printre altele, identificarea nevoilor de dezvoltare profesională a cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, cunoașterea specificului educației emoționale, dezvoltarea abilităților de proiectare a ac-tivităților de educație emoțională.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: