Pachetul de 1 leu pentru preșcolari și elevi nu are susținere financiară

Pentru a nu periclita desfășurarea în bune condiții a Programului „Laptele și cornul”, va fi introdus un regim strict de economisire în cadrul tuturor capitolelor bugetului județean
 

Programul „Laptele și cornul” pentru anul școlar 2007-2008 încă nu are sus-ținere bugetară. Vicepreședintele Consiliului Județean Stela Acatrinei a declarat, ieri, într-o conferință de presă, că în cazul în care fondurile necesare nu vor fi aprobate nici la rectificarea de buget din august, vor fi identificate resurse financiare proprii. „Dacă nu vor veni sume defalcate din taxa pe valoare adăugată, pentru a nu periclita desfășurarea în bune condiții a programului, vom găsi soluții de rectificare a bugetului județean în detrimentul altor capitole bugetare și vom introduce un regim strict de economisire în cadrul acestora”, a subliniat dna Acatrinei. Licitația pentru programul guvernamental privind acordarea produselor lactate și de panificație pentru preșcolari și elevii din clasele I-IV din învățământul de stat se va organiza pe 16 iulie. Spre deosebire de anul trecut, când licitația a fost cu preselecție, anul acesta atribuirea contractelor de furnizare se va face prin licitație electronică deschisă. Valoarea estimată a contractului, pe cele două zone în care a fost împărțit județul, este de 10,2 milioane lei, dintre care 3,18 milioane lei pentru produse lactate și 7,07 milioane lei pentru produse de panificație. Suma este una estimativă, aceasta putând scădea, în funcție de numărul participanților la licitație și de ofertele cu care aceștia vin. În anul școlar 2006-2007, bugetul estimat a fost de 10 milioane lei, contractul fiind atribuit pentru 9,5 milioane lei, respectiv cu o economie de 500 de mii de lei. Programul se derula pe durata a 170 de zile, beneficiari fiind 56.366 de preșcolari și elevi. Valoarea pachetului este de 10338 lei (circa 10 mii lei vechi). Zona întâi cuprinde orașele Suceava, Fălticeni, Rădăuți și Siret, cu comunele aferente, din zona a doua făcând parte Gura Humorului, Solca, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei, cu unitățile administrativ-teritoriale învecinate. Pentru atribuirea contractelor de furnizare a produselor lactate și de panificație, ofertele vor fi depuse până pe data de 16 iulie, ora 9.30. Analiza ofertelor se va face pe 20 iulie, când va fi desemnat și câștigătorul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: