Două treimi din cererile la Legea „Flutur” – respinse în comisiile locale

Majoritatea dosarelor invalidate nu cuprindeau toate actele prevăzute de reglementările legale
Comisia județeană de fond funciar a primit doar 56% din cererile propuse înspre validare de comisiile locale de specialitate, adică 6.272 de documentații din cele 11.286 care au primit „unda verde”.
 

Potrivit subprefectului Ștefan Alexandru Băișanu, diferența de 21.681 de solicitări (circa două treimi), din totalul de 33.178 depuse la Legea nr. 245/2005 privind regimul proprietății au fost respinse, din diverse motive, la nivel local. Unul dintre acestea constă, în opinia subprefectului, în timpul îndelungat necesar pentru obținerea documentelor cadastrale, în județ existând prea puține persoane fizice autorizate care se ocupă cu întocmirea acestora. „Cei care solicită aceste terenuri trebuie să-și definitiveze în cel mai scurt timp situația dosarelor, permițându-se, astfel, primarilor și comisiilor locale de fond funciar să le trimită Comisiei județene de fond funciar, pentru validare sau invalidare, după caz”, a reliefat dl Băișanu. Domnia sa a precizat că există multe unități administrativ-teritoriale care, deși au validat dosarele, acestea nu au ajuns încă la Comisia județeană de fond funciar. De vină ar fi, conform adjunctului reprezentantului Guvernului în teritoriu, traseul birocratic complicat pe care trebuie să-l parcurgă documentațiile în cauză. Doar 21 de administrații sucevene, din 115, au înaintat în totalitate cererile validate spre dezbatere în Comisia județeană.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: