Bucovina, pe șevalet

12 artiști plastici din 7 țări europene, timp de două săptămâni, vor încerca să redea specificul Bucovinei, folosind tehnici diferite de pictură
 

…Numele lor: Merankov Andrei (Belarus), Ioan Bodnar (România), Vasyl Ivanchuk (Republica Moldova), Tetyana Migitsko (Ucraina), Roman Harevski (Cehia), Irina Ko-peikina (Letonia), Svistilnik Fedir (Belarus), Radu Bercea (România), Aleksandr Droba-ha (Republica Moldova), Ru-udi Treu (Estonia), Mykola Ovsiyko (Ucraina) și Vladas Barakauskas (Lituania). Sosiți de luni în Suceava, marți ei au avut posibilitatea să participe la o întâlnire cu reprezentanți ai Prefecturii (subprefect Alexandru Băișa-nu și director Angela Iovano-vici), au fost invitați la sediul Uniunii Ucrainenilor din Româ-nia – Ținutul Bucovina, ca mai apoi să se deplaseze la Vatra Dornei. În zilele următoare, ei vor lucra la Vatra Dornei, Putna și Gura Humorului. Conform declarației dlui Ioan Bodnar (consilier al Prefecturii județului Suceava și prim-vicepreședinte al UUR), finalitatea proiectului va însemna o expoziție la Rădăuți, în data de 14 iulie, numărul sperat de lucrări expuse fiind de aproximativ 35 până la 40 de lucrări în diverse tehnici (acuarelă, cărbune, ulei etc.). Tot domnia sa ne-a declarat: „Întâlnirea acestor viitori ambasadori ai frumuseților Bucovinei, care, prin arta lor, pot să transmită farmecul acestui colț de rai, a fost posibilă datorită unui proiect în care coorganizatori au fost Prefectura județului Suceava, Uniunea Ucrainenilor din România și Alianța ProBu-covina. Tabăra de Creație In-ternațională «Bucovina – Tre-cut, Prezent și Viitor» nu putea să ajungă la a doua ediție și fără sprijinul unor oameni inimoși ca Bivolar Gheorghe, Dan Lohănel sau primarul orașului Rădăuți, Mihai Frunză. Cât despre artiștii invitați, țin să menționez că semnăturile lor sunt foarte prețuite în țara de origine, domniile lor fiind specialiști de înalt nivel, activi în mediile universitare sau asociații naționale de profil”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI