A doua eliminare din Bacalaureat

A doua tentativă de fraudă la Bacalaureatul sucevean a fost „dejucată” ieri, iar o candidată care dădea proba D la centrul de la CN „Petru Rareș” a fost eliminată din examen.
 

Potrivit unei membre din comisia de Bacalaureat, este vorba despre o fostă elevă de la colegiul menționat, elevă care dădea teza la matematică, ea fiind prinsă cu fițuici și alte materiale „inspiratoare” de către profesorul asistent, după două ore de la începutul probei. Potrivit regulamentului, profesorul asistent a chemat președintele comisiei, pe prof. univ. dr. Ioan Ștefan Macsim, de la Universitatea Suceava, care a confiscat „probele” și a eliminat candidata din examen, materialele respective urmând a fi trimise comisei naționale de la MECT. La proba scrisă de ieri a Bacalaureatului au absentat doar 5 candidați din cei 5462 înscriși. Potrivit unui comunicat transmis de IȘJ Suceava, 4 candidați din serii anterioare – unu de la centrul de la Colegiul Agricol Fălticeni, un altul de la Colegiul Agricol Rădăuți, iar alți doi de la „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți au avut proba D recunoscută din serii anterioare, neprezentându-se la cea de ieri. Astăzi se desfășoară proba la alegere din aria curriculară corespun-zătoare specializării, iar mâine cea la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare. Rezultatele vor fi afișate pe 7 iulie și tot atunci vor fi depuse contestațiile, pe 10 urmând a fi afișate rezultatele finale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: