Cu finanțare de la Fondul de Mediu

Energie termică pe bază de biomasă

În perioada 1-31 mai 2007, la Administrația Fondului de Mediu (AFM) a fost deschisă o sesiune de depunere a cererilor de finanțare pe proiecte. În acest interval, la Agenția pentru Protecția Mediului Suceava au fost solicitate și eliberate cinci referate, pentru tot atâtea propuneri de proiecte.
 

Potrivit directorului executiv Vasile Oșean, cererile au venit din partea a două consilii locale și a trei agenți economici. Consiliul Local Rădăuți a solicitat finanțare pentru proiectul ,,Stația de transfer deșeuri municipale”, iar Consiliul Local Iacobeni pentru proiectul ,,Implementare stație de epurare a apelor uzate”. SC Radio – Tel Rădăuți intenționează să obțină fonduri pentru proiectul ,,Producerea de energie termică pe bază de biomasă lemnoasă din produse de silvicultură și industrializarea lemnului”, iar Splendid Com Fălticeni, în vederea amenajă-rii unei vopsitorii auto ecologice și a unei stații de preepurare. La Broșteni, firma Senin Com intenționează să construiască, cu bani de la Fon-dul de Mediu, o fabrică de peleți. „O comisie, organizată la nivelul Administrației Fondului pentru Mediu, va analiza și va selecta propu-nerile de proiecte eligibile și care răspund cerințelor din Ghidul solicitantului. Ulterior, dintre acestea, o parte vor fi aprobate pentru finanțare, după o nouă procedură de evaluare tehnico-economică”, a spus șeful APM.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: