Virginel Iordache îl somează pe primarul Lungu să nu retrocedeze terenurile dintre blocuri

Liderul social-democrat sucevean crede că aceasta nu este o soluție fiabilă, cerându-i șefului municipalității să găsească amplasamente adecvate
 

Liderul organizației municipale Suceava a PSD, Virginel Iordache, l-a somat pe primarul Ion Lungu să facă toate demersurile pentru restituirea, pe un amplasament adecvat, a terenurilor solicitate la Legea „Flutur”. Dl Iordache consideră că retrocedarea printre blocuri nu este o soluție fiabilă, aceasta fiind „praf în ochii proprietarilor”. Liderul social-democrat susține că pe respectivele spații ar trebui amenajate locuri de joacă pentru copii și că, pe motiv de drept la servitute, între locatari și pușii în posesie vor apărea conflicte. Pe de altă parte – arată dl Iordache – terenurile solicitate sunt, în mare parte, grevate de rețele de utilități, iar în situația unor avarii, din cauza posibilității intervenției pe o proprietate privată, blocurile ar putea rămâne fără servicii de apă canal, energie termică, energie electrică etc. Președintele municipal al PSD Suceava nu este de acord nici cu interdicția construirii de obiective pe suprafețele puse în posesie. „Dacă tot dorim să reconstituim dreptul la proprietate, să reparăm o greșeală, mi se pare nedrept să im-punem modul în care să fie folosite terenurile”, a reliefat Virginel Iordache, catalogând afirmațiile primarului Lungu ca fiind drept „ale unui politician și atât”. Intervenția lui Iordache survine preluării terenurilor Agenției Domeniilor Statului de către Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Agricolă, anterior Primăria făcându-și, cu acestea, mari planuri în ceea ce privește restituirea la Legea „Flutur”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: