Democrații nu renunță la ideea consultării oamenilor

Grupul de consilieri locali ai PD Suceava este hotărât să nu renunțe la ideea consultării populației în principalele proiecte de urbanism ce urmează a fi dezbătute în cadrul Consiliului Local Suceava.
 

Dna Mona Săndulescu, consilier local și secretar al Comisiei de urbanism din CL, ne-a declarat ieri că există deja un proiect de hotărâre ce prevede consultarea populației în probleme de urbanism, dar că o deciziei în privința adoptării lui a fost amânată din diverse considerente de ordin formal. „În momentul de față, lucrăm la îmbunătățirea proiectului. Nu suntem dispuși să renunțăm”, a menționat dna Săndulescu, domnia sa explicând că oamenii vor trebui în primă fază informați cu privire la modificările ce urmează să aibă loc în arealul lor urbanistic, iar abia apoi să-și dea cu părerea asupra oportunității adoptării unei decizii în CL. „Se dorește informarea prealabilă și apoi consultarea, atât a asociațiilor de proprietari, a firmelor din zonă, cât și a in-stituțiilor publice din preajmă, dacă există așa ceva”, a explicat consilierul local PD, adăugând că arealul avut în vedere este un cerc cu o rază de aproximativ 300 de metri care are centrul în locul unde urmează a fi adusă modificarea. Ea a spus că avizul primit de la cetățeni este unul consultativ și că, în cele din urmă, CL are ultimul cuvânt. „Din punctul nostru de vedere, e mai bine ca lumea să știe dinainte ce se va întâmpla în zonă și să nu fie pusă în fața faptului împlinit. În felul acesta vor fi excluse reclamațiile și protestele ulterioare”, a mai spus dna Săndulescu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: