Acuzat că a construit, fără autorizație, un gard pe un drum public

Un gard de beton a lăsat 12 locuințe din Burdujeni fără cale de acces > Cel care l-a construit susține că a identificat o soluție pentru rezolvarea problemei, însă nu ar fi reușit să o legalizeze
În urmă cu trei luni, patronul firmei Tim Prod, Mihai Ursachi, a construit un gard de beton pe drumul public, închizând accesul de pe strada Fagului spre Aleea Dumbrăvii din Suceava. A lăsat, totuși, o porțiune din terenul său, care să servească drept drum de acces.
 

„Problema este că peste o lună se va întoarce din Italia proprietarul terenului din capătul «străzii», care este teren privat, și va începe construcția casei, ceea ce înseamnă că rămânem fără cale de acces”, ne-a declarat dl Constantin Aioanei, proprietarul unei locuințe din zonă. Oamenii susțin că au încercat să vorbească cu patronul firmei, însă nu au ajuns la nicio înțelegere. „El are bani și pile, noi ne ridicăm casele cu banii din salarii modeste. Am încercat să discutăm cu el, dar a fost imposibil să ajungem la o înțelegere. L-am rugat să facă acte prin notariat, precum bucata de teren care este a lui – și care acum servește drept cale de acces – o dă domeniului public; și să-și păstreze gardul. Nu a fost de acord, a zis că va dărâma gardul. Într-o altă discuție a zis că gardul este doar o soluție provizorie și că în foarte scurt timp îl va dărâma”, ne-a declarat Lăcrămioara Ursu (proprietar). Femeia ne-a mai spus că a fost în audiență la primarul Ion Lungu, care le-a promis că se vor identifica soluții pentru remedierea situației. „Am fost 15 inși la Primărie, acum o lună și jumătate, și ne-a promis dl Lungu că se va rezolva. Dar, precum vedeți, în patru săptămâni vom rămâne fără drum de acces din pricina unui patron care se crede deasupra legii și care este, după cum vedem noi, deasupra legii. Noi, din câte știm, nici autorizație de construcție a gardului nu are. Mai avem o cale de acces pe care funcționează o stână. Noi am înțeles că Primăria nu ne trage nici curent electric, nici apă, dar măcar să ne lase drumul de acces. Nu vrem decât să legalizeze ceea ce a promis”, ne-a spus Maricel Chifor, un alt proprietar. Primăria nu a eliberat autorizație de construcție pentru gard Potrivit spuselor viceprimarului Angela Zarojanu, Primăria Suceava nu a eliberat o autorizație de construcție a gardului buclucaș. „Nu a fost eliberată o autorizație de construcție pen-tru construirea acestui gard. Există doar un certificat de urbanism, pe baza căruia nu putea fi ridicat gardul”, ne-a spus dna Zarojanu. Patronul susține că a construit un alt drum de acces Administratorul firmei Tim Prod, dl Mihai Ursachi, susține că ar fi căzut la înțelegere cu proprietarii caselor să îngrădească drumul de acces lat de 6 metri și să le ofere o bucată din terenul lui – care să servească drept cale de acces – lată de 9 metri. „În 1997, când am cum-părat eu prima bucată de teren din zonă, în planul urbanistic nu era prevăzută această cale de acces. În 2002, a venit cineva de la Primărie și mi-a zis de acest drum. Am căzut de acord cu oamenii, având în vedere că am cumpărat încă o bucată de teren, să las din terenul meu drumul, ba chiar să-l amenajez, cum de altfel am și făcut”, ne-a spus dl Ursachi. Domnia sa a precizat că nu a legalizat încă schimbul de teren la Primărie, însă susține că în cel mai scurt timp se va ocupa și de acest aspect. Administratorul firmei a atras atenția asupra faptului că niciunul dintre proprietarii caselor nu ar fi respectat PUZ-ul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: