Proba de română la Testele naționale

Subiect considerat „ușor“, din poezia Anei Blandiana

Prima probă scrisă la limba română a Testelor naționale a însemnat pentru elevii participanți o confruntare cu… varianta nr. 11 de subiect și cu controlul mult mai energic și amănunțit ca în alți ani la intrarea în sala de examen. În premieră au fost verificați „la sânge” și profesorii supraveghetori, pentru a nu introduce în sală rezolvarea subiectelor. Tot o premieră în acest an a fost faptul că elevii au putut parcurge cele 100 variante de subiecte afișate din februarie pe site-ul ministerului, iar faptul că s-a tras o variantă din capul listei i-a ajutat pe cei care nu au apucat să le rezolve decât pe primele 20.
 

Elevii au considerat „destul de ușoară” varianta de subiect, care la punctul 1, cotat cu 48 de puncte, cerea rezolvarea a 14 cerințe din 3 strofe ale poeziei „Părinții” din Ana Blandiana, iar, la urmă, o compunere pe marginea aceleiași poezii”. „Nu a fost prea dificil subiectul, toate punctele au fost ușoare. În schimb, controlul la ușă a fost foarte sever, ne-au luat tot”, ne-a declarat eleva Ileana Barariu, de la CN „Mihai Eminescu”, ce a dat proba la centrul de examen de la Școala Generală Nr. 3 din Suceava. Potrivit purtătoarei de cuvânt de la IȘJ Suceava, insp. Lauren-ța Hacman, din cei 8222 elevi de-a VIII-a din județ au lipsit ieri 231, prezența la teză fiind în total de 97,19 %. Nu au fost cazuri de fraudă sau alte probleme deosebite, transmiterea și multiplicarea subiectului fiind realizate în timpul limită prestabilit, ne-a precizat insp. Hacman. Reamintim că la Suceava Testele Naționale se desfășoară în 45 de centre de examen, iar evaluarea se face în 8 centre examen. Miercuri, 20 iunie, va avea loc proba scrisă la matematică, iar joi – proba scrisă, la alegere între istorie și geografie. Prima afișare a rezultatelor va avea loc în data de 24 iunie, până la ora 16.00. În aceeași zi, în intervalul orar 16.00 – 20.00, vor putea fi depuse contestațiile. Rezolvarea acestora este prevăzută în perioada 25 – 27 iunie, iar afișarea rezultatelor finale, pe 28 iunie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: