Scandal cu… cântece la „Unirea“

Proprietarii de apartamente dintr-un bloc de pe Calea Unirii se plâng că nu pot dormi din cauza nunților organizate la restaurantul de la parter > Administratorii localului spun că restaurantul cu pricina a fost închis de pe 15 martie și că, încă de pe atunci, nu s-au mai ținut niciun fel de petreceri
 

Un conflict există de mai mult timp între proprietarii de apartamente și administratorii restaurantului de la parterul unui bloc de pe Calea Unirii, din Burdujeni. Este vorba despre Restaurantul „Unirea” (fosta cantină de ajutor social a Primăriei) administrat de firma Uniflor. Cetățenii se plâng că, de mai mult timp, din cauza zgomotului făcut cu prilejul petrecerilor, nu pot dormi în propriile case. În cele din urmă, ei s-au adresat Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu. Iar lucrătorii specializați au aplicat o amendă de 30.000 lei pentru funcționarea fără autorizație de mediu, conducerea firmei contestând însă sancțiunea la Judecătoria Suceava. „Acum, noi nu mai putem face aproape nimic, deoarece, legal, pentru aceeași abatere, respectiv lipsa autorizației, nu se mai poa-te da o încă sancțiune”, a spus comisarul-șef Constantin Harasim. Domnia sa a precizat că proprietarii în cauză continuă să trimită sesizări pe adresa instituției, deși li s-a explicat că, pentru spații din incinta unui imobil, atribuții pe linia disconfortului fonic au specia-liștii de la Autoritatea de Sănătate Publică. „Măsurătorile de zgomot pentru mediul de viață al populației, în incinta aceleiași clădiri, sunt atributul ASP”, a explicat comisarul-șef, adăugând că, de asemenea, poate interveni și Poliția, care trebuie să vegheze la asigurarea liniștii și ordinii publice. Pe de altă parte, la acuzele aduse, societatea Uniflor vine cu argumente, menționând că restaurantul cu pricina a fost închis de pe 15 martie și că, încă de pe atunci, nu s-au mai organizat niciun fel de petreceri. Fapt contrazis de o nouă sesizare a proprietarilor de apartamente, în care se precizează că, pe 26 mai și 2 iunie, în spațiul în cauză au avut loc „nunți cu orchestră”. Aceștia aduc drept do-vadă procesele-verbale de sancționare pe linie de liniște și ordine publică întocmite în cele două zile de către polițiști. Proprietarii de apartamente sunt hotărâți să nu bată în retragere. Zilele acestea ei s-au adresat și Ministerului Mediului, reclamând că autoritățile locale nu le fac dreptate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: