Rugbi | În campionatul 2006-2007

CSM Bucovina Suceava este în grupă cu Dinamo, campioana României

Divizia Naționala BRD și-a încheiat de curând ediția 2006-2007, însă se pregătește deja de campionatul 2007-2008. La sediul FRF s-a tras la sorți componența celor două serii din faza sezonului regulat.
 

Conform clasamentului din sezonul precedent, CSM Bucovina Suceava va fi în aceeași grupă cu campioana Dinamo, cu Remin Baia Mare, Farul, Poli Iași și nou-promovata RC Grivița. Seria a II-a este compusă din Steaua București, Contor Arad, U Cluj, Olimpia București, Rulmentul Bârlad și CFR Brașov. Prima etapă va fi pe 22 septembrie, programul meciurilor urmând să fie anunțat în curând. “S-au luat în calcul pozițiile pe care au terminat echipele în sezonul 2006-2007. Din punctual meu de vedere, seria în care suntem noi este mai puternică decât cealaltă. Toate modificările intervenite mi se par normale. Va fi foarte greu să ne calificăm în play-off, unde eu cred că avem doar 40% șanse să ajungem. Dacă nu ne vor pleca mulți jucători și ne vom mai întări, atunci am putea emite pretenții la locurile 1-6. Obiectivul nostru rămâne acela de a avea o continuitate în prima divizie” – a declarat antrenorul echipei CSM Bucovina Suceava, Constantin Vlad. La fel ca și în sezonul trecut, se dispută un sezon regulat, meciuri fiecare cu fiecare în cele două serii, iar primele 3 clasate la final merg în play-off (lupta pentru titlu), ultimele 3 clasate urmând să joace în play-out, pentru evitarea retrogradării. Din play-off, primele 4 echipe merg în semifinale, din play-out retrogradează ultimele două. Punctajul rămâne și el același: 4 puncte pentru victorie, două pentru egal și 0 pentru înfrângere, punct bonus pentru victorie la o diferență mai mare de 7 puncte și înscrierea a 4 eseuri, punct bonus pentru înfrângere la 7 sau mai puțin de 7 puncte. O modificare de regulament importantă, făcută la ultima întrunire a Adunării Generale a FRR, este că, după prima fază a competiției, cele 12 echipe merg în a doua fază, play-of și play-out, în funcție de locurile ocupate, cu 0 puncte. Asta înseamnă că nimeni nu rămâne cu zestrea de puncte acumulată în prima fază competițională, cum s-a întâmplat în acest campionat. Divizia Națională BRD 2007-2008 Seria I Dinamo București REMIN Baia Mare RC Farul Constanța Poli Agro Unirea Iași CSM Bucovina Suceava RC Grivița București Seria a II-a Steaua București Contor Group Arad U Cluj Olimpia București Rulmentul Bârlad CFR Brașov

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: