Romii de pe Mirăuți nu mai ascultă de nimeni

Membrii comunității recuperează într-o veselie fier vechi, prin arderea de cauciucuri, poluând și insalubrizând zona
Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu este decis să treacă la luarea de măsuri împotriva membrilor comunității de romi din zona Mirăuți a municipiului Suceava. Constantin Harasim, șeful instituției, a anunțat, ieri, într-o conferință de presă, că aceștia recuperează fier vechi prin arderea cauciucurilor, poluând aerul și malul pârâului Serelor cu deșeurile rezultate.
 

Comisarul-șef spune că a avut discuții cu locuitorii zonei, aceștia nedând vreun semn că ar intenționa să se conformeze. Constantin Harasim semnalează că, potrivit Constituției, art. 41, dreptul de proprietate obligă și la respectarea normelor de protecție a mediului înconjurător. Domnia sa a explicat că l-a contactat și pe liderul Asociației Romilor din județul Suceava, Virgil Pohoață, cerându-i să rezolve problema în interiorul comunității în cauză. „Dacă acest aspect nu se va rezolva pe cale amiabilă, vom trece la luarea măsurilor prevăzute de lege și chiar la aplicarea de amenzi”, a reliefat comisarul-șef Harasim, adăugând că cei care-și au sălașul pe Mirăuți „dau o notă proastă, nemaiascultând de nimeni”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: