Pârâul Șcheia a devenit haznaua noilor gospodării ridicate pe malul apei

Din cauză că apele uzate nu sunt evacuate în rețeaua de canalizare, cursul de apă are o încărcătură organică peste limite și degajă un miros insuportabil
Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu a primit mai multe sesizări de la cetățeni din localitățile comunei Șcheia, aceștia reclamând starea necorespunzătoare de salubritate de pe raza acesteia.
 

Multe dintre sesizări se referă la disconfortul pricinuit de activitatea de creștere a animalelor, gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor menajere din gospodării și calitatea proastă a apei pârâului Șcheia. „Calitatea apei acestui pârâu a suferit modificări în sens negativ, fiind marcată de încărcări organice și degajând un miros neplăcut. O problemă o constituie toate casele din Sfântu Ilie și Șcheia construite în vecinătatea pârâului. O parte dintre ele nu au racorduri la rețeaua de canalizare, evacuând apele uzate în cursul de apă respectiv”, a spus șeful Comisariatului, Constantin Harasim, menționând urmează a fi declanșată o campanie de verificări împreună cu lucrătorii de la Sistemul de Gospodărire a Apelor. În vizorul controlorilor vor fi și societățile care își au sediul în zona adiacentă, agenții economici de pe vechea platformă industrială Șcheia, precum și angrourile din zonă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: