Mult circ pentru… nimic

Politicienii strigă că trebuie făcut ceva pentru deblocarea crizei din țară. Și asta, susțin toate formațiunile politice, pentru că vor binele poporului. Dar știu ele ce vrea poporul? Nu și nici nu vor să afle. Dacă ar dori asta cu adevărat, ar fi de acord, de ce nu?, cu alegerile anticipate. Însă, cu o excepție, două, dar nu pentru că „excepțiile” ar iubi poporul, teama că li s-ar confirma previziunile sumbre în ceea ce privește scorul electoral le face să dea înapoi. La rândul său, președintele țării caută „o soluție de guvernare convenabilă”. Convenabilă cui? Poporului? Doar în vorbe, deoarece, în realitate, soluția căutată ar fi convenabilă domniei sale și celor două formațiuni care i se supun. Iar miza este postul de premier.
 

Sava BEJINARIU

Când, la începutul actualei legislaturi, președintele a forțat nota și a adus Alianța D.A. la guvernare, dorea ca primul-ministru să i se supună în toate. Ceea ce nu s-a întâmplat, pentru care motiv a început războiul cu Călin Popescu Tăriceanu. Care nu se va termina decât după alegerile parlamentare din 2008. Asta, în pofida faptului că, pentru a-l doborî pe premier, se vorbește de întoarcerea la rezultatul alegerilor din 2004. Adică la un guvern PSD+PC (PUR)+UDMR, așa cum se contura înainte de lovitura îndrăzneață a președintelui, din decembrie 2004? Nu. Șeful statului vrea să readucă PD la guvernare, chiar și cu ajutorul PSD, împotriva căruia a luptat încă din campania electorală. Politica este arta compromisului, se va spune. Despre ce compromis poate fi însă vorba în această situație? Și care-i scopul? Poate interesul național? Nicidecum. Scopul este înlăturarea premierului. Oare merităm un astfel de circ, numai pentru atâta lucru?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: