Ieri

ISU a primit avertizarea meteo la 15 minute după ce grindina a băgat spaima în suceveni !

Lucrătorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava au primit avertizarea meteo, cod galben, pentru municipiul reședință de județ, abia la 15 minute după ce grindina, care a băgat spaima în suceveni, s-a oprit. Potrivit spuselor șefului ISU Suceava, dl Lulcel Lulciuc, prima avertizare de la Centrul Regional de Meteorologie a fost primită ieri la ora 13.30.
 

„În această avertizare, care a fost trimisă către localitățile Straja, Vicov, Siret, Zamostea, Arbore, Valea Moldovei, Gura Humorului și Fălticeni, Suceava nu era menționată. Cea dea doua avertizare a sosit la ora 15.15, fiind menționat și municipiul reședință de județ”, ne-a declarat dl Lulciuc. Domnia sa a mai precizat că, deși grindina a fost destul de mare, nu s-au înregistrat pagube. Dimineața caniculă, după-amiază ploi torențiale și grindină Sucevenii s-au speriat de mărimea grindinei, pe care au comparat-o cu zahărul „cubic”. Cei mai afectați au fost șoferii, care, din pricina ploii torențiale, dar și a grindinei, au fost nevoiți să tragă mașinile pe dreapta. „Am parcat mașina pentru că nu am vizibilitate. Îmi era teamă ca grindina să nu-mi spargă parbrizul”, ne-a declarat Nicoleta Vasile, conducătoare auto în vârstă de 37 de ani. Femeia se îndrepta către Școala Generală Nr. 3: „Trebuia să-mi iau băiatul de la școală, dar am vorbit cu el la telefon și mă așteaptă într-o sală de clasă, cu alte cuvinte este în siguranță”, ne-a mărturisit dna Vasile. De suferit au avut și sucevenii care au plantat flori în grădini. „Grindina mi-a pus la pământ florile. M-am uitat de pe geam cum toată munca mea este distrusă. Dacă nu aveam serviciu și mă ocupam doar de grădina din fața blocului nu-mi părea rău, dar când știu că veneam obosită și plantam flori în grădină, mă doare sufletul”, ne-a spus Aurelia Năstase. Un alt motiv de îngrijorare a sucevenilor este schimbarea bruscă a temperaturii. Ieri dimineață era foarte cald, iar după-amiază s-a făcut rece.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI