În cauze strict penale

O structură specială de ascultare a telefoanelor

Propunerea, venită de la Suceava, prin vocea procurorului-șef Dumitru Dâmbu, a fost însușită de ministrul justiției
Aflat, pe fugă (…după o întârziere de 3 ore), în vizită, la Suceava, ministrul justiției, Tudor Chiuariu, a avut, ulterior inaugurării noului bazin de înot al Școlii Generale 3, o întâlnire cu magistrații-procurori arondați Parchetului de pe lângă Curtea de Apel. Avându-i ca portavoce pe șeful DIICOT, procurorul Marius Cazac (autorul unei expuneri pertinente și obiective a problemelor cu care se confruntă procurorii în lupta cu crima organizată) și pe procurorul-șef al Secției Urmăriri penale a Parchetului de pe lângă Tribunal, Dumitru Dâmbu (care a lansat o teorie inedită, bazată pe o bogată practică în materie judiciară), procurorii suceveni au avut ocazia unui dialog fructuos cu proaspătul ministru.
 

Magistrații s-au plâns de proasta colaborare cu polițiștii judiciari (care, în mod normal, ar trebui să fie subordonați organului de urmărire penală, lucru nu tocmai adevărat în practică), considerați de ei ca fiind slab pregătiți profesional, de multe ori la limita gradului de subofițeri, care mai mult încurcă, decât ajută procurorul în misiunea sa de aflare a adevărului. Procurorii suceveni, prin vocea dlui Dâmbu, au propus demnitarului înființarea unei structuri speciale de ascultare a telefoanelor în cauzele strict penale, care să fie diferită de SRI, care ar trebui să intercepteze exclusiv convorbirile care privesc siguranța națională. În instanță, pentru că procurorul nu are acces direct (potrivit procedurii penale în vigoare), la ascultarea telefoanelor, ci numai la transcrierea de către SRI a acestor convorbiri, rezultatul urmăririi penale poate fi viciat, a arătat vorbitorul. Ministrul a achiesat propunerii, considerând-o justă. Originar din Suceava, în vârstă de 30 de ani, ministrul justiției nu a ezitat să facă un nevinovat compliment ziarului Crai nou, cu care a „deschis ochii pe lume” și căruia, atât cât a locuit în Bucovina, i-a fost, alături de cei din familie, cititor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: