„Bucovina este Austria României“

Președintele Asociației Internaționale de Buiatrie, Walter Baumgartner, a declarat, la Suceava, că România trebuie să intensifice și să implementeze programele intensive europene de profil, întrucât „animalele sănătoase înseamnă hrană sănătoasă și populație sănătoasă”. Așa a precizat, la Suceava, oaspetele german, care a spus că, pe lângă partea științifică, participanții au fost impresionați de frumusețea peisajului din Bucovina, ospitalitatea și dovada de prietenie pe care o dau locuitorii zonei. Invitatul german a lăudat faptul că județul Suceava este liber de boli periculoase la bovine, apreciind ritmul rapid în care veterinarii suceveni s-au adaptat rigorilor comunitare.
 

Pe de altă parte, directorul executiv al Direcției Sanitar-Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor, dr. Petrea Dulgeru, a mulțumit prezenței participanților din cele 18 țări ale Europei. „Profesia noastră a reușit să adune peste 150 de reprezentanți din Europa, Bucovina fiind Austria României”, a evidențiat șeful DSVSA, adăugând că, cea mai marea realizare a medicilor veterinari suceveni s-a concretizat în contactul cu pragmatismul, realismul și operativitatea omologilor din vest. Județul Suceava a găzduit cel de al VIII-lea Congres al Asociației central-europene de buiatrie, vicepreședinte al Comitetului național de organizare fiind dr. Petrea Dulgheru. Următoarea întrunire va avea loc la Budapesta. Au fost abordate aspecte legate de epidemiologie, boli infecțioase și parazitare, managementul fermei, nutriția și bunăstarea animalelor, zoonoze, precum și aspecte ale legislației sanitar-veterinară. Al VII-lea Congres European de Buiatrie s-a ținut în Radenci (Slovenia), în perioada 29 martie-1aprilie 2006. Etimologic, termenul de buiatrie are la origine un cuvânt francez, care, tradus, ar însemna îngrijitor veterinar pentru sănătatea rumegătoarelor mari.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: