Printr-un proiect lansat ieri,

AES oferă elevilor prilejul de a privi prin „Ferestre deschise spre Europa“

Asociația Educatorilor Suceveni a lansat ieri proiectul „Ferestre deschise spre Europa”, cofinanțat de Consiliul Județean, care vizează informarea elevilor de 6-18 ani din 9 școli din județ cu privire la valorile UE în relația directă cu valorile românești. Timp de 6 luni de-acum încolo, participanții în proiect (elevi, profesori, părinți) vor putea accesa informații legate de valorile naționale integrate în context european, vor învăța să lucreze efectiv pe calculator, pentru a putea comunica mai bine inclusiv în limbi de circulație internațională și vor fi familiarizați cu instrumente moderne de abordare a realității actuale, dar și a viitorului.
 

Totodată, se va pune accent pe dezvoltarea toleranței și a respectului reciproc prin lucrul în echipă, promovarea parteneriatului între cetățeni și administrația locală precum și pe modele de bună practică care să ajute la realizarea unor proiecte viitoare. Potrivit președintei AES Maria Pavelescu, proiectul urmărește în primul rând „schimbarea mentalității tinerilor din mediul urban și rural de vârste diferite față de valorile europene, apoi conștientizarea de către aceștia a rolului valorilor personale și naționale în context european”. Școlile participante în proiect sunt Liceul cu Program Sportiv Suceava, Grupul Școlar „Lațcu Vodă” Siret, școlile din Liteni-Moara, Corocăiești, Ulma, Putna, Iacobeni, Falcău, Mihoveni, Siminicea. Printre activitățile în care vor fi cuprinși câte 5 elevi din fiecare ciclu de învățământ din fiecare școală implicată, menționăm „Incubatorul de proiecte”, la care vor fi cooptați elevi de liceu pentru a învăța să scrie proiecte, o expoziție de desene, la care vor participa elevii din ciclul primar, acțiunea „Poveștile Europei”, în care vor fi implicați cei din cursul gimnazial. De asemenea, se vor aplica chestionare pe tema „Valori românești, valori europene” și va fi organizat simpozionul „Valori europene”. Parteneri în desfășurarea proiectului alături de AES și CJ sunt LPS, IȘJ Suceava, primăriile localităților în care se află școlile implicate, Institutul de Științe ale Educației, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, Asociația „Rădăcini și Aripi” Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: