În timp ce venea de la discotecă

Un austriac a fost tâlhărit de doi rădăuțeni

Marcel M., de 16 ani, și Costică L., de 19 ani, din localitate, au fost identificați luni de polițiștii din Rădăuți > O cameră video a primăriei a filmat scena petrecută duminică noapte în piața centrală a orașului
Polițiștii rădăuțeni i-au identificat rapid pe autorii tâlhăriei comise asupra unui cetățean austriac în data de 3 iunie, în stația de taximetre din Piața Unirii. Kuhn M. de 39 ani, domiciliat în Ganscrndorf – Austria, a reclamat în acea zi Poliției municipiului Rădăuți că, în cursul nopții, pe la ora 2,30, un necunoscut l-a amenințat cu cuțitul și i-a luat portofelul cu bani și acte.
 

Austriacul, angajat la o societate comercială cu sediul în comuna Satu Mare, județul Suceava, a declarat că în portofel avea 300 de euro și aproape 250 de lei și că în noaptea cu pricina venea de la o discotecă. Ofițerii s-au pus pe treabă imediat și, luni, în urma măsurilor operative, i-au identificat pe Marcel M., de 16 ani, și Costică L., de 19 ani, din localitate, care au povestit cum s-a desfășurat evenimentele cu austriacul. Cei doi l-au așteptat pe Kuhn M. în fața unui magazin din Rădăuți, când, în jurul orei 2,30, acesta a apărut într-o stare avansată de ebrietate. Mai mic, dar mai curajos, Marcel M. i-a cerut cetățeanului străin un foc. Când i s-a dat, minorul i-a șutit bărbatului nu prea treaz portofelul din buzunarul pantalonilor și l-a împins pe stradă. Amicul Costică a asistat la toate acestea, dar nu a intervenit în niciun fel, fugind împreună cu făptașul să-și ia partea din pradă, 130 de euro și 50 de lei. De amenințare cu un cuțit, cum a declarat austriacul, n-a fost vorba, scena tâlhăriei fiind bine imortalizată pe o camera de luat vederi montată de Primăria Rădăuți în piața centrală a orașului. Acest aspect nu-i scutește însă pe cei doi rădăuțeni de cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie. Polițiștii au recuperat doar suma de 130 de euro și 50 de lei, bani găsiți la Costică L., precum și portofelul cu acte, dar în care nu mai era permisul de conducere al austriacului.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI