La Gura Humorului

Cel de al VIII-lea Congres științific al Asociației Central-Europene de Buiatrie

Astăzi, la ora 14, în sala „Tisa” a Hotelului Best Western din Gura Humorului, demarează lucrările celui de al VIII-lea Congres științific al Asociației Central-Europene de Buiatrie. Conferențiază profesori din 18 țări ale Europei – Germania, Austria, Italia, Franța, Belgia, Olanda, Ungaria, Slovenia, Croația, Serbia, Slovacia, Cehia, Polonia, Anglia, Portugalia, Republica Moldova, Ucraina și România. În total vor participa aproximativ 250 personalități.
 

Județul Suceava deține cel mai mare efectiv de rumegătoare mari, respectiv, bovine. Dr. Petrea Dulgheru, directorul executiv al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Suceava crede că de pe urma acestei manifestări, imaginea județului va avea doar de câștigat. Vor fi ținute, printre altele, prelegeri pe teme de epidemiologie, boli infecțioase și parazitare, managementul fermei, nutriția și bunăstarea animalelor, zoonoze, precum și în ceea ce privește legislația sanitar-veterinară. Al VII-lea Congres European de Buiatrie s-a ținut în Radenci (Slovenia), în perioada 29 martie-1aprilie 2006. Etimologic, termenul de buiatrie are la origine un cuvânt francez, care, tradus, ar însemna îngrijitor veterinar pentru sănătatea rumegătoarelor mari (bovinelor).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: