Vatra Dornei

Turiștii străini recomandă stațiunea, dar drumurile duc la regres turismul local

Din cauza infrastructurii, turismul va fi afectat în zonă cu cel puțin 30% față de anul trecut, crede primarul Constantin Huțanu
Primarul municipiului Vatra Dornei, dl Constantin Huțanu, apreciază că, din cauza stării în care se află drumurile care fac legătura cu această stațiune, turismul din zonă va fi afectat cu cel puțin 30 la sută față de anul trecut. „Din cauza infrastructurii turismul va fi afectat în zonă în proporție de cel puțin 30 la sută față de anul trecut”, a spus dl Huțanu, care a apreciat că, după ce drumurile din zonă vor fi reabilitate și modernizate, va trebui făcută o campanie de promovare a zonei.
 

El a arătat că în municipiul Vatra Dornei va începe din luna iunie un program ce vizează reabilitarea drumurilor, în valoare de peste 5 milioane de euro. Dl Huțanu a precizat că drumuri din oraș cu o lungime de 15 kilometri, și trotuare, vor fi refăcute cu 7,5 milioane de lei, bani obținuți în baza unui credit sindicalizat accesat de Primărie. Totodată, străzi în lungime de 10 km vor fi reabilitate cu fonduri de 3 milioane de euro prin programul Phare de reabilitare a infrastructurii turistice, iar alți 8 kilometri de drum, prin proiectul de reabilitare a DN 17. El a spus că în Vatra Dornei continuă in-vestițiile în unități de cazare, precizând că în ultimul an s-au deschis 4 noi hoteluri de 4 stele, cu 40-50 de locuri fieca-re. „Au fost adăugate încă 250 de locuri de cazare în hoteluri de 4 stele, cu superdotări, iar, din ceea ce se prognozează, investițiile vor continua tot cu unități de cazare de 4 stele”, a spus dl Huțanu. El a mai anunțat că agenții economici din turism din Vatra Dornei vor prezenta oferta la târgul de turism „Estul Extraordina” ce se va desfășura în luna noiembrie la Lugao. „Vom prezenta produsul turistic Țara Dornelor”, a spus dl Huțanu, care a precizat că participarea la acest târg este susținută de organizatori care au ales să invite Vatra Dornei în urma unor studii și a recomandărilor turiștilor din Elveția și nordul Italiei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: