Handbal

Aur la Olimpiada Națională a Sportului Școlar pentru echipa Școlii „Ioan Vicoveanu“

Echipa de handbal băieți a Școlii „Ion Vicoveanu” din Vicovu de Jos și-a adjudecat medalia de aur la Olimpiada Națională a Sportului Școlar, mediu rural. Întrecerea, la nivel național, s-a desfășurat la Odorheiu Secuiesc, în perioada 24-27 mai, și a reunit cele mai bune șapte echipe din tot atâtea zone din țară. În faza grupelor, formația suceveană a dispus cu 28-20 de reprezentanta județului Sălaj, pentru ca apoi să învingă și echipa județului Harghita, cu 22-12.
 

În semifinalele concursului, sucevenii au eliminat formația județului Buzău, 22-17, echipa adversă fiind antrenată de fosta jucătoare de la Poșta Câlnău Carmen Bontea. Finala a adus față în față do-uă echipe cotate cu șanse egale la titlu, Suceava și Dâm-bovița. După un început bun, în care elevii antrenați de pro-fesorul Mihai Luță au condus cu 6-2, a urmat o revenire spectaculoasă a dâmbovițe-nilor, astfel că, în minutul 25, aceștia conduceau cu 21-16. Au urmat cinci minute de foc, în care sucevenii au restabilit egalitatea, iar la final s-au impus cu 33-31. Echipa campioană a avut în componență următorii jucă-tori: Vasile Popescu, Paul Car-cea, Dorin Ciubotariu, Cătălin Tironeac, Vasile Boca, Cipri-an Gușă. Nicușor Ursachi, Didier Chifan, Sandu Zubaș, Marius Crăciun și Cristian Burlic. Jucătorul Paul Carcea a fost desemnat cel mai bun handbalist al turneului, el marcând 42 de goluri. „Performanța echipei de handbal din Vicovu de Jos este deosebit de valoroasă și prin faptul că școala nu are propria sală de sport. Astfel, meciurile amicale se dispută la Vicovu de Sus sau la Rădăuți, iar an-trenamentele pe terenul de bi-tum al școlii. Faptul că perfor-manța se repetă cu generații diferite, aceeași școală cuce-rind titlul și în 2002, la Plo-iești, sau medalia de bronz în 2006, la Brăila, ar trebui să fie un îndemn pentru Consiliul Local și Inspectoratul Școlar Județean să găsească o soluție pentru construirea unei săli de sport. Mai trebuie menționat și faptul că această școală are în fiecare an candidați admiși la LPS Suceava”, a declarat prof. Mircea Ungurean.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: