n ultima clipă

Schimbare de macaz în dosarul teribilei crime a studenților de la Iași

Curtea de Apel Iași a amânat pentru vineri, la ora 12, recursurile studenților arestați > Alina-Mihaela Horeanu și coautorul îngrozitoarei fapte, Vlad Scurtu-Irimia, originari din Suceava, au primit o altă încadrare juridică: omor deosebit de grav, ceea ce le-ar putea atrage pedeapsa cu închisoarea pe viață > Presupușii lor complici, Alexandru Stan, din Bârlad, și Daniel Brăescu, din Iași, vor răspunde penal doar pentru tăinuire și favorizarea infractorului > Toți patru se află, sub cheie, la Socola, în regim „fără clanță” > Medicii psihiatri ieșeni trebuie să se pronunțe cu privire la existența discernământului lor > Internarea Alinei-Mihaela Horeanu la „Grajduri” a fost singura soluție tehnic-juridică de a o împiedica să iasă de sub supravegherea oamenilor legii > Ieri, criminalei i-a expirat interdicția de părăsire a localității/țării ceea ce însemna că poate călători, liniștită, în orice colț al lumii
 

Ieri, Curtea de Apel Iași a avut pe rol recursurile împotriva arestării preventive înaintate de cei trei studenți în Iași, implicați în uciderea omului de afaceri botoșănean Daniel Mancaș, petrecută în luna februarie, pe data de 9: Vlad Scurtu-Irimia (Informa-tică), în vârstă de 19 ani, originar din Suceava, Alexandru Stan, de 21 de ani, din Bârlad (Construcții), și Daniel Brăescu, de 26 de ani, din Iași (Medicină). Completul de trei judecă-tori a fost nevoit să constate lipsa de procedură, întrucât cei trei se află internați la Spitalul de psihiatrie Socola, în vederea expertizării psihiatrice. Mai mult, avocatul lui Scurtu-Irimia este internat în spital pentru o intervenție chirurgicală. Așa stând lucrurile, procesul a fost amânat pentru vineri, la ora 12. Cei trei au fost internați, alaltăieri, prin decizia Par-chetului de pe lângă Tribunalul Iași, la Spitalul de psihiatrie Socola, în regim sever, de maximă siguranță, (la „fără clanță”, în jargon medical), în vederea expertizării psihiatri-ce. Tot acolo a ajuns și „creierul crimei”, Alina-Mihaela Horeanu, de 21 de ani, din Suceava, prezumtiva amantă a omului de afaceri botoșănean, care nu a putut fi arestată până acum din cauza unui viciu de procedură. Reamintim că dânsa a relatat procurorilor, ce-i drept, în absența avocatului liber ales sau din oficiu, despre oribila crimă. Ulterior, iubitul „oficial”, suceveanul Scurtu-Irimia, avea să declare în fața instanței că ea i-ar fi aplicat lovitura/loviturile de grație victimei (a lovit-o cu o bâtă de baseball în cap, după care i-a răsucit cuțitul în claviculă, deoarece Mancaș nu murea). Procurorii ieșeni, care, până să facă acea declarație „ilegală” domnișoara studentă, nu aveau nici urmă de caz, fiind în posesia doar a unor urme de sânge prelevate din portabagajul mașinii victimei, găsite la Constanța (cadavrul lui Mancaș nu se știa unde este, deci fără mort nu putea exista crimă), au evitat o situație penibilă: criminalei îi expira ieri interdicția părăsirii localității/țării. Ceea ce în-semna că putea, bine-mersi, să plece, liberă ca pasărea cerului, peste hotare. Procurorii ieșeni au devenit ceva mai indulgenți în privința lui Alexandru Stan și Daniel Brăescu, care au ajutat la transportarea cadavrului și îngroparea lui într-o pădure de pe raza comunei Ciprian Po-rumbescu, schimbându-le încadrarea din complicitate la omor calificat în tăinuire și favorizarea infractorului. Magistrații au hotărât, însă, că fapta lui Scurtu-Irimia și a Alinei-Mihaela Horeanu în-trunește elementele infracțiu-nii de omor deosebit de grav. Ceea ce le poate atrage, dacă psihiatrii decid că au avut dis-cernământ în momentul co-miterii faptei, chiar închisoa-rea pe viață. Stan și Brăescu pot primi între 3 luni și 7 ani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: