Mafia medicamentelor

Scena dureroasă, la care am fost martor, s-a petrecut marți dimineață, la o farmacie din municipiul Suceava. Gârbovit de vreme (și de vremurile grele pentru vârsta a treia), slab și cu ochelari cu multe dioptrii pe ochi, sprijinindu-se într-un baston, un bătrân a întins rețeta farmacistei, așteptând, tăcut, să-i calculeze contravaloarea medicamentelor prescrise de medic. Se vedea clar că este suferind, că abia se mai poate purta. Când doamna de după tejghea i-a spus cât are de plată, bietul om s-a schimbat la față. Era vorba de câțiva zeci de lei noi, sau câteva sute de mii, vechi. Nu avea bani suficienți să-și cumpere toate medicamentele.
 

Mircea Sfichi

Atunci, ștergând o lacrimă de pe obraz, a rugat-o pe femeie să-i mai rețină din tablete până la banii care îi are. Altfel spus, atât am în buzunar, de atâta îmi dai… sănătate. Cazul la care am asistat mi l-a adus în imagine pe șeful statului, domnul Traian Băsescu, care, înaintea recentului referendum, la o emisiune transmisă în direct la televiziunea națională, a pus degetul pe „rană”, lucru ce a prins enorm de mult la public. Dânsul vorbea de „mafia medicamentelor” din România, care sunt mai scumpe decât în Occident, chiar dacă, acolo, în Vest, media salariului, pe lună, este în jur de 2000 de euro, iar în țara noastră nu ajunge nici la 200. A mai pus, atunci, pe tapet, domnul președinte, și alte poveri ce apăsă pe spinarea cetățeanului obidit de nevoi. Acum, domnia sa a ajuns din nou în cel mai confortabil fotoliu al țării. Șeful statului. Are putere. Are pârghii de intervenție. Și, atunci, mă întreb, de ce nu-i decapitează pe balaurii mafioți, care storc lacrimi din ochii și sufletul bătrânilor? Dar, parcă, numai dintr-ai lor!?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: