Municipiul Rădăuți va avea stație europeană de transfer al deșeurilor

Până să ajungă la groapa ecologică ce va fi amenajată la Suceava, deșeurile menajere din Rădăuți și alte 15 localități din județ, printre care Marginea, Horodnic, Frătăuții Vechi, Frătăuții Noi, Dornești, Siret, Milișăuți și Vicov de Sus vor fi colectate și selectate într-o stație amplasată pe teritoriul municipiului amintit. Stația va intra în funcțiune după închiderea rampei actuale și deschiderea depozitului zonal de la Suceava, fiind administrată de Servicii Comunale Rădăuți.
 

Aceasta va fi amplasată în incinta stației de epurare și în imediata apropiere a stației de sortare ce va fi achiziționată printr-o finanțare Phare CES 2004. Valoarea investiției este de 915.475 euro, bugetul local venind cu 10 la sută din total. Proiectul va fi implementat în 12 luni, la stația de selectare a deșeurilor urmând a lucra 10 persoane. Din municipiul Rădăuți se va colecta o cantitate de aproximativ 13.000 de tone de deșeuri menajere pe an, iar din localitățile arondate circa 19.000 de tone pe an.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: