Conserve de ton mortale

Inspectorii sanitar-veterinari suceveni au sechestrat 513 conserve de ton provenite de la o sursă bucureșteană care a îmbolnăvit de botulism o persoană din Bistrița-Năsăud > Boala este produsă de o toxină din alimentele conservate necorespunzător și duce la paralizia brațelor, picioarelor, trunchiului și a mușchilor respiratori
Lucrătorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Suceava au pus sub sechestru 513 conserve de ton de la depozitul firmei Erna Trading. Măsura a fost luată după ce Agenția Național Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a informat subordonatele din teritoriu că în județul Bistrița-Năsăud a fost confirmat un caz de botulism la o persoană în vârstă de 36 de ani, care a consumat ton la conservă fabricat în Thailanda. „Marfa este ținută sub sechestru până la a emiterea buletinului de analiză de la laborator. Dacă se confirmă existența toxinei botulimice, marfa se dirijează înspre incinerare”, a precizat directorul executiv al DSVSA, dr. Petrea Dulgheru.
 

La nivel central a fost verificată lista de distribuire a produsului, astfel fiind identificat și lotul ajuns în județul Suceava. „Atragem atenția populației ca, ori de câte ori are probleme cu produsele cumpărate, să se adreseze, în timp cât mai scurt, instituției noastre, pentru a lua măsurile necesare și a evita o nenorocire”, a spus dr. Petrea Dulgheru. Botulismul este cauzat de o toxină produsă de bacterii. Dacă nu este tratată la timp, boala poate evolua și duce la paralizia brațelor, picioarelor, trunchiului și mușchilor respiratori. Toxina se instalează în corp prin intermediul alimentelor puse la păstrat în mod necorespunzător. Simptomele bolii constau în lipsa puterii, gura uscată, dificultăți la înghițire sau vorbire, vedere dublă sau încețoșată, paralizie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: