Față de mutarea Secției Boli infecțioase în internatul Colegiului de Informatică

ASP își menține poziția

Directorul executiv interimar al ASP Suceava, dr. Odette Nicolae, a declarat ieri că nu există altă soluție decât mutarea Secției de Boli infecțioase de la Spitalul Județean Suceava în clădirea internatului Liceului de Informatică și că așteaptă în acest sens decizia CL Suceava. Precizăm că ASP a solicitat Consiliului Local, printr-o adresă trimisă în 14 mai, darea în administrare pe o perioadă de 2 ani a clădirii căminului respectiv, clădire care a aparținut cândva Ministerului Sănătății. Numai că dascălii de la CN „Spiru Haret” amenință cu proteste dacă li se va lua clădirea, considerând că odată cu mutarea secției menționate în zonă va fi un focar de infecție.
 

Dr. Nicolae a precizat ieri că se așteaptă ca această solicitare să fie pusă în discuția CL la ședința de joi și că nu există niciun risc epidemiologic prin aducerea Secției infecțioase în vecinătatea colegiului. „Nu sunt în pericol nici elevii, nici cadrele didactice, nici locatarii din zonă. Intrarea în clădirea respectivă va fi din curtea spitalului. Oricum, locul va fi împrejmuit. Mai întâi să vedem dacă se aprobă și apoi se găsesc soluții”. Majoritatea secțiilor care func-ționează acum în clădirile spitalului vechi vor fi mutate, întrucât vor fi demolate în vederea construirii noului spital de urgență. Mai puțin clădirea de la stradă, în care funcționează Secția Oncologie și Laboratorul de chiuriterapie, ASP propunând ministerului nedemolarea ei, având în vedere că este monument arhitectonic. Dr. Nicolae a mai spus că, cel mai probabil, Secția de Ftiziologie a spitalului vechi va fi mutată la Spitalul de Boli Cronice Solca, iar Pneumologia și celelalte secții, în clădirea Spitalului Județean Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: