O fetiță de un an și 8 luni, care a băut acid sulfuric, a ajuns la Spitalul de Pediatrie „Sf. Maria“ Iași

Până acolo, Andreea H., lăsată nesupravegheată de părinți, a trecut prin două unități spitalicești, de la Rădăuți și de la Suceava, acestea nedispunând de condiții tehnico-medicale proprii, necesare salvării ei
O fetiță de un an și 8 luni, din Marginea, a ajuns în stare gravă la spital, după ce, jucându-se prin curtea părinților, a găsit, la un moment dat, într-un șopron, o sticlă cu electrolit (acid sulfuric și apă distilată) pentru acumulatori de mașină, din care a băut. Andreea H. a fost transportată de urgență la Spitalul Municipal Rădăuți, medicii de aici trimițând-o la Suceava. Nici Spitalul Județean nu și-a asumat riscul tratării, în condiții total improprii, a unei astfel de intoxicări, fetița ajungând, în cele din urmă, la Spitalul de Pediatrie „Sf. Maria” Iași. Copilul, potrivit purtătorului de cuvânt al instituției medicale, medic Cătălina Ionescu, prezenta arsuri la nivelul cavității bucale, faringelui și, cel mai probabil, ale tubului digestiv.
 

„Minora a fost perfuzată, i-au fost administrate pansamente gastrice, în momentul de față aflându-se internată în unitatea ATI a spitalului. Este stabilizată hemodinamic”, ne-a declarat doctorița. Efectele ingerării de H2SO4 (acid sulfuric), pe termen mediu și lung, în cazul Andreei, depind de cantitatea înghițită și de concentrația acestuia. Medicii spun că, dat fiind faptul că ingerarea substanței toxice interesează, auto-mat, și laringele, minora nu ar mai trebui să țipe sau să vorbească, repercusiunile putând duce la complicații ireversibile. Dată fiind vârsta pacientei, la care auto-controlul vocal este greu sau imposibil de obți-nut, se preferă menținerea acesteia într-o stare de semipermanentă sedare. Andreea H. va trebui să stea la „Sf. Maria” din Iași până când medicii vor stabili că este în afara oricărui pericol și că leziunile gastrice se pot vindeca și ambulatoriu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: