Arde pădurea !!!

Un exercițiu la care au participat importante forțe umane și tehnice s-a desfășurat ieri, la prânz, într-o parcelă de pădure de la Gemenea
Ieri, în jurul orelor amiezii, zeci de mașini, inclusiv autospeciale pentru intervenții ale pompierilor miliari se îndreptau spre o parcelă de pădure, Gemenea, din cadrul Ocolului Silvic Stulpicani, unde cineva a alarmat că a izbucnit un violent incendiu. Fumul dens se observa de la pădure, numai că, de această dată, spre satisfacția silvicultorilor, nu era vorba despre un incendiu real, ci doar de un exercițiu „pe viu” de stingere.
 

A fost, practic, o aplicație tactică de intervenție în situații de urgență, la care au participat numeroase forțe. Coordonatorii acțiunii: directorul Direcției Silvice Suceava, ing. Valerian Solovăstru, și col. Mircea Gospodaru, adjunct al șefului Inspectorului Județean pentru Situații de Urgență Suceava. Apa a fost transportată cu motopompe până sus pe munte, iar pompierii și cetățenii care au intervenit au dovedit că pot fi de mare folos în caz de necesitate. Dar, despre această aplicație, care s-a dovedit a fi o mobilizare exemplară de forțe, revenim pe larg în ediția de luni a ziarului „Crai nou”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: