Sub soarele torid

Greva foamei în cârje, pentru pământul părinților

Un bătrân în vârstă de 68 de ani, originar din Bădeuți – Milișăuți, domiciliat actualmente în Clit – Arbore, a declanșat, sub un soare torid, începând de ieri dimineață, greva foamei în fața Prefecturii Suceava. Bătrânul, în cârje, a cerut o audiență mai-marilor județului, însă din motive obiective nu a putut fi primit de prefect sau de cei doi subprefecți. Totuși, ofițerul de serviciu i-a ascultat păsurile, transmițându-i că le va comunica șefilor săi. Motivul pentru care bătrânul face greva foamei este de natură funciară. „Eu vreau să revin în comuna natală, Milișăuți, să-mi fac casă pe terenul părinților mei, care sunt în-mormântați acolo.
 

Opun rezistență oamenii legii – care ar trebui să mă ajute –, ca și foștii comuniști. Am fost peste tot. Dar nu mi s-a dat dreptate. Primarul Laurus Mircea a dat relații mincinoase la organele judecătorești, că, pe această suprafață, sunt ridicate trei gospodării. Fapt ce nu este adevărat. Sunt două gospodării și a rămas a mea, a părinților mei”, ne-a spus protestatarul. El afirmă că va rămâne în greva foamei până când cineva îi va înțelege păsul și îl va ajuta să revină pe terenul părinților săi. Grevistul și-a anunțat ieri, la 112, gestul, însă, până la ora 15, niciun echipaj al Salvării nu a venit pentru a-i controla, conform cu procedurile medicale în materie, tensiunea și glicemia.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI