Sub soarele torid

Greva foamei în cârje, pentru pământul părinților

Un bătrân în vârstă de 68 de ani, originar din Bădeuți – Milișăuți, domiciliat actualmente în Clit – Arbore, a declanșat, sub un soare torid, începând de ieri dimineață, greva foamei în fața Prefecturii Suceava. Bătrânul, în cârje, a cerut o audiență mai-marilor județului, însă din motive obiective nu a putut fi primit de prefect sau de cei doi subprefecți. Totuși, ofițerul de serviciu i-a ascultat păsurile, transmițându-i că le va comunica șefilor săi. Motivul pentru care bătrânul face greva foamei este de natură funciară. „Eu vreau să revin în comuna natală, Milișăuți, să-mi fac casă pe terenul părinților mei, care sunt în-mormântați acolo.
 

Opun rezistență oamenii legii – care ar trebui să mă ajute –, ca și foștii comuniști. Am fost peste tot. Dar nu mi s-a dat dreptate. Primarul Laurus Mircea a dat relații mincinoase la organele judecătorești, că, pe această suprafață, sunt ridicate trei gospodării. Fapt ce nu este adevărat. Sunt două gospodării și a rămas a mea, a părinților mei”, ne-a spus protestatarul. El afirmă că va rămâne în greva foamei până când cineva îi va înțelege păsul și îl va ajuta să revină pe terenul părinților săi. Grevistul și-a anunțat ieri, la 112, gestul, însă, până la ora 15, niciun echipaj al Salvării nu a venit pentru a-i controla, conform cu procedurile medicale în materie, tensiunea și glicemia.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: