Externalizarea transportului dializaților

Ambulanța a fost bătută la o diferență de 0,01 lei

Transportul bolnavilor care fac hemodializă la Spitalul Județean Suceava a fost externalizat, licitația organizată de spital fiind câștigată de firma Trans DMV Europa din Suceava. Aceasta a avut ofertă de 1 leu (nou)/km, licitând pentru 84.000 km/lună. Câștigătoarea a „bătut” la preț Serviciul Județean de Ambulanță, cel care a asigurat până acum transportul dializaților, care a oferit 1,01 lei/km, pentru 130.000 km/lunar. Șefa biroului licitații Dana Crap a precizat ieri că la licitația deschisă pe 16 mai, comisia de licitație a ales firma care a avut prețul cel mai mic și kilometrajul lunar de asemenea mai mic, care corespunde cu cel prevăzut de caietul de sarcini.
 

Dna Carp a spus că până acum se decontau SJA cheltuielile pentru 110.000 km efectuați lunar și că nu știe de ce există diferență între kilometrajul decontat anul trecut și cel trecut în caietul de sarcini, care a fost realizat pe baza unei situații privind destinațiile pacienților și numărul acestora, prezentată de șeful Centrului Județean de Dializă, dr. Mihai Ardeleanu. Valoarea contractului, care va dura până la 1 decembrie 2007, între spital și firma respectivă, este de 7 miliarde lei vechi. Contractul pentru transport nemedicalizat, cu firma câștigătoare, nu s-a încheiat încă, întrucât până pe 6 iunie este perioada prevăzută de lege pentru depunerea contestațiilor. Potrivit unor surse neoficiale, conducerea SJA intenționează să depună contestație la București, pe considerentul că societatea care a câștigat licitația nu îndeplinea condițiile de participare. Directorul SJA, dr. Daniel Martiniuc, nu era ieri în localitate și nu a putut fi contactat telefonic. Potrivit caietului de sarcini, mijloacele de transport al dializaților trebuie să fie asigurate cu truse medicale de prim-a-jutor, oxigen, targă și sistem de comunicare cu spitalul și SJA, pentru intervențiile medicale de urgență. Autovehiculele trebuie „agreate” de Ministerul Sănătății, iar șoferii trebuie să respecte programul de transport și traseul stabilite de Centrul Județean de Dializă, și să supravegheze urcarea și coborârea bolnavilor. Reamintim că, în luna ianuarie 2007, o de-legație formată din bolnavii din zona Dornelor care fac dializă la Spitalul Județean Suceava s-a plâns conducerii ASP Suceava de condițiile proaste ale ambulanței cu care sunt transpor-tați, ulterior fiind schimbată mașina respectivă cu alta mai bună. În județul Suceava sunt 203 bolnavi care fac dializă la Spitalul Județean.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI